november 28, 2022

GDA doet Houtwijk pijn

Deze week had de KNVB een doordeweeks volledig programma ingevuld met competitieronde 22, en GDA speelde een uitwedstrijd bij (toen nog) koploper Houtwijk. Het was goed om te zien dat op het duel aan het Rijnveld sportpark veel GDA-ers waren afgekomen, en onder leiding van scheidsrechter Knaapen kwamen de twee ploegen het veld op. De aanvoerder van Houtwijk met een ingelijst shirt dat voor de wedstrijd werd uitgereikt aan Peter Grootscholten die zijn 900ste begeleiding van de scheidsrechter deed.

Na de felecitatie van GDA aanvoerder Dennis Lubout die ook over de 900 wedstrijden heen zit kon de wedstrijd aanvangen. GDA begon matig aan het duel en leek een beetje onder de indruk van de tegenstander, dit resulteerde in iets meer balbezit voor de thuisclub. Logisch gevolg van de afwachtende houding van GDA was de 1-0 van Houtwijk, een mooie Houtwijk aanval werd door Rico de Haas afgerond.

GDA kwam erachter dat het op deze manier kansloos was en kroop uit hun schulp. Tegenvaller voor GDA was dat Nick Selier na een half uur gewisseld moest worden met een liesblessure, Selier is één van de sterkhouders maar gek genoeg ging GDA na deze wissel een stuk beter spelen. In de 32e minuut een corner voor GDA die bij de tweede paal door de geheel vrij staande Jeroen Mantel ingeschoten werd 1-1, de blijdschap onder het Loosduinse publiek en spelers was groot met de gelijkmaker en GDA pakte het initiatief.

Vlak na de 1-1 kopte Sander van der Ende een bal door op Samir Ben Omar en die schoot de 1-2 tegen de touwen maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd, Samir Ben Omar was achter de bal en er stonden ook nog twee verdedigers en vriend en vijand langs de lijn wisten het zeker dit had de scheidsrechter zelf kunnen zien maar hij nam het vlagsignaal over en keurde het doelpunt daarmee af. Met een 1-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op. 

Na rust bracht GDA trainer Ronald Paats twee wissels in zijn ploeg aan, Mark Okhuizen kwam voor de geblesseerd geraakte Didi Eesiah en Justin Schoenmaker kwam voor Jordy Taal en een gedreven en veel frisser spelend GDA liet de koploper naar adem happen. Twee kopballen van Mark Okhuizen kwamen dicht in de buurt van het doel maar miste net de juiste richting, en Samir schoot toen hij knap naar binnen kapte de bal te wild over het Houtwijk doel. Weer Samir Ben Omar begon aan een actie aan de linkerkant en zijn schot leek voorlangs te gaan maar bij de tweede paal kwam Sander van der Ende als een duveltje uit een doosje om de bal binnen te tikken en GDA voor het eerst deze avond op voorsprong te zetten 1-2. Houtwijk kreeg daarna een kopkans via oud GDA speler Dennis Heemskerk maar Alessandro Visser stond prima op zijn plek en raapte de bal op.

Niet veel later kreeg ook oud GDA speler Lesley Kloor een uitgelezen kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Houtwijk trainer Richard Douw zag het donker in en bracht vier wissels tegelijk in het veld om nog te trachten iets te weeg te brengen maar deze wissels maakte zijn ploeg er niet sterker op. GDA bleef de bovenliggende partij en was levensgevaarlijk, dat betaalde zich in de 81e minuut uit met de tweede treffer van Sander van der Ende en daarmee het derde doelpunt van GDA 1-3.

Aan het einde van de wedstrijd wilde zelfs het scorebord meehelpen om de thuisclub een handje toe te steken want de klok stond stil op de 88e minuut en die duurde wel zeven hele minuten maar toen vond scheidsrechter Knaapen het genoeg. GDA had Houtwijk dusdanig pijn gedaan dat het na drie jaar bovenaan in de vierde klasse te hebben gestaan mede door de winst van MSV’71 nu op doelsaldo koploper af is. 

Zaterdag speelt GDA een thuiswedstrijd tegen HMSH, we hopen dat weer veel GDA toeschouwers nu ook de weg naar Madestein vinden om de ploeg aan te moedigen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten