Blauw Zwart houdt koploper FC Oudewater op gelijkspel

Man of the Match werd Blauw Zwart doelman Njoya. Hij groeide deze wedstijd naar grote hoogte. Alle hoge ballen voor zijn heiligdom plukte hij atletisch met grote sprongkracht uit de lucht klemvast. Momenten waarvan je als liefhebber langs de lijn met volle teugen van geniet.  De koploper bleef volhardden in het system om de ballen vanaf de vleugels voor de pot te gooien. Met deze tactiek groeide de Blauw Zwart- doelman, sinds korte tijd met de bijnaam “Wassenaarse Onana”. Voor de Blauwen een zekerheid als sluitpost. Verdedigend is het prettig spelen en geeft veel zelfvertrouwen.

Ook de tactische ingreep van trainer Jos van der Helm om Dunke Lagerberg in het centrum van de laatste linie te laten opereren is een gouden greep. Hij was en is de dirigent en coachte zijn mannen waar nodig was. Ook opkomend is hij vaak niet te stuiten en zijn doelgerichte scoringsmomenten blijven levensgevaarlijk voor een tegenpartij. Met Tom van der Marel naast hem in het centrum en op rechts de jeugdspeler, aanstormend talent, Quint van der Ploeg en links de betrouwbare Raymond Vosse, de altijd flitsende opkomende vleugelverdediger, stond er vanavond een uitstekende laatste linie. In het veldspel deden de Blauwen niet onder voor de koploper uit Oudewater.

Door de afwezigheid van Illias Assabban nam spits Bram Smit de linkervleugel voor zijn rekening. Hij was al in de 9e minuut succesvol, na een goede combinatie op het middenveld werd hij met een perfecte steekpass van Clemens Westgeest de diepte in he centrum aangespeeld. Smit verzaakte niet en bracht Blauw Zwart op een 1-0 voorsprong. FC Oudewater verhoogde het tempo. In deze fase was het Blauw Zwart doelman Njoya, die de vele vaak hoge voorzetten uit de lucht plukte, de man. In de 37e minuut kwamen de Blauwen dichtbij de 2-0. Vanuit een hoekschop zag aanvoerder Kim Theil zijn inzet van de doellijn worden gehaald en werd een inzet van Bastiaan Hendriksen geëlimineerd door de Ouderwater- doelman Bart Meuleman. Na 2 minuten extra tijd in de eerste helft ging de rust in met een verdiende 1-0 voorsprong voor de Wassenaarders.

Organisatie even zoek

De 2e helft kwamen de mannen uit Oudewater vast besloten om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. In hoog tempo startte de koploper. De Blauwen moesten zich aan dit spelletje wel aanpassen. Voor dat de organisatie op orde was, zoals in de eerste helft, stond het al 1-1. In de 50e minuut was het een moment open huis bij de Wassenaarders waarvan Oudewater profiteerde. De overige 40 minuten werd het duel weer open met kansen aan beide kanten. Af en toe enige hachelijke momenten waarbij de scheidsrechter tweemaal zijn assistent- scheidsrechter volledig in zijn hemd liet staan en beide partijen tot aan de grens van het haast ontoelaatbare inzet liet spelen, hetgeen de gemoederen in en om het veld soms iets opliep. Na 90 minuten spelen met wat extra tijd mochten beide partijen met een gelijkspel tevreden zijn.

Gelet op de inzet en tactisch concept van de laatste twee wedstrijden kunnen de Blauwen, als zij dit vasthouden, de komende 4 finales met vertrouwen tegemoetzien. A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Reeuwijk, aanvang 15.00 uur.