Forum Sport wint belangrijk duel tegen Valken’68

Aanhaken of afhaken. Dat was de uitgangspositie vanmiddag op Sportpark ’t Loo in Voorburg. Valken ’68 met 34 punten en Forum Sport met 31 punten hebben beiden nog zicht op een 3e/4e plek en doen ook nog mee om de 3e periodetitel. Forum Sport moest ook vandaag weer noodgedwongen aantreden met veel jeugdige spelers, meest afkomstig uit de O23. Een luxe die zich ook vandaag weer zou bewijzen. Misschien wat minder voetbalgogme en minder ervaring, maar wel veel techniek en voetbalinzicht.

Forum Sport begon, net zoals de vorige wedstrijden, met veel overtuiging en drong Valken ’68 terug. Door een slim genomen vrije trap op de helft van Forum Sport werd de rechtsbuiten van Valken weggestuurd. Zijn afgemeten voorzet kwam voor de voeten van Chris de Lange die de bal hard achter Forum Sport doelman Bas Tanis schoot. Zou het weer zo’n wedstrijd voor Forum Sport worden: goed voetbal maar geen punten? Trainer Bas Steffens zette na de 0-1 wat spelers op andere plaatsen en Forum Sport oogde vanaf dat moment stabieler. Forum Sport kreeg kansen (Edoardo Saurwalt en Pjer Bom) en scoorde in de 32e minuut de verdiende 1-1. Pjer Bom onderschepte een foute pass in de Valken ’68 achterhoede en passeerde keeper met een droog schot keeper Joris van Harmelen van Valken ’68. 1-1.

Na de thee had Forum Sport volledige controle over de wedstrijd. Het elftal combineerde heel goed en speelde de verdediging van Valken ’68 vaak uit. Al in de 49e minuut speelde Pjer Bom de ijverige Edoardo Saurwalt aan en die rondde beheerst af: 2-1. Na opnieuw wat gemiste kansen wat het centrale verdediger Storm Kranendonk die een prima partij bekroonde met de 3-1. Dit was ook de eindstand.

Forum Sport is op doelsaldo opgeklommen naar de 4e plaats. Een plek die ze in punten moet delen met Valken ’68 en Wippolder. Na de week rust speelt Forum Sport uit tegen koploper DSO. Het blijft een uiterst spannende competitie. Forum Sport is in goeden doen. Kijken wat ze nog meer in petto hebben! Vandaag was het prima!

Redactie: Jean Nederlof