VELO bezorgt DHC grootste nederlaag

Het is wel eens anders geweest maar het eens zo roemruchte DHC zit in een diepe put waardoor het erg stil was aan de Brasserskade. Na een 0-6 ruststand kreeg VELO in de 2e helft nog meer ruimte om tamelijk eenvoudig uit te lopen naar een 1-15 overwinning.

Na een kopbal in de 1e minuut van Mart Dubbeld op het dak van het DHC-doel was het juist DHC dat enkele grote kansen kreeg om op voorsprong te komen. Gelukkig voor VELO belandden schoten van Enoch Anomgbor en Zakaria el Barzouhi op lat en kruising waardoor het 0-0 bleef. Bekomen van de eerste schrik was het daarna VELO dat de wedstrijd ging bepalen. Na een mislukte doelpoging van Tony van den IJssel, inzet met de voet gekeerd door de  DHC-doelman, was het Ricky van Mierlo die in de 5e minuut op een assist van Tony van den IJssel de 0 -1 op het scorebord bracht. In de 12e minuut weer een schrikmoment voor VELO toen een vrije trap van Fatih Özbilek via de de handen van VELO-doelman Jari Puister en de lat tot corner werd omgezet. In de vijf minuten daarna had VELO de wedstrijd eigenlijk al op slot gegooid. Na een kopbal van Tony van den IJssel, op een assist van Gino van de Water, net over het doel scoorde Irshan Jagbandhan de 0-2 en was Mike Das succesvol bij de 0-3 met Gino van de Water als aangever bij beide doelpunten. Rond de 20e minuut nog een doelkans voor DHC maar de inzet van Uzelili Koempai ging voorlangs naast het doel.

In de 30e minuut was topscorer Ricky van Mierlo weer de gevierde man. Een inzet werd in eerste instantie met de voet gekeerd door de DHC-doelman maar in de rebound wist Ricky van Mierlo toch de 0-4 te scoren. In het laatste kwartier van de 1e helft eerst mislukte doelpogingen van Roderick Meinema (schot over) en Ricky van Mierlo (schot naast) maar er kwamen toch nog twee doelpunten bij. Tony van den IJssel scoorde uit een toegekende strafschop wegens hands de 0-5 en Roderick Meinema maakte de 0-6 na een mooie aanval via Benjamin el Amrani en Ricky van Mierlo.

De 2e helft was nog maar enkele minuten  onderweg of de man van het scorebord kon weer aan het werk. Na een slimme dieptepas van Delano Vogel had Roderick Meinema vrij baan richting het DHC-doel en schoot de 0-7 binnen. Na gemiste doelkansen van Mo Özdemir, in de rust vervanger van Rens de Vries, en Ricky van Mierlo was Roderick Meinema, op een assist van Tony van den IJssel, verantwoordelijk voor de 0-8, Ricky van Mierlo voor de 0-9 en Mo Özdemir voor de 0-10, beide op aangeven van Roderick Meinema. Lars de Jong en Joey Kouters werden ingezet voor Delano Vogel en Ricky van Mierlo en kwamen ook op de lijst van de doelpuntenmakers. Uit een corner van Gino van der Water scoorde Lars de Jong met een kopbal de 0-11 en verzilverde Joey Kouters de 0-12 na een assist van Roderick Meinema. De doelpuntenregen was echter nog niet voorbij. Na een voorzet van Joey Kouters kon de vrijstaande Roderick Meinema in de 82e minuut simpel de 0-13 binnentikken en was hij enkele minuten later ook de maker van de 0-14. Nadat Brahim Karoumi met eigenlijk het mooiste doelpunt van de wedstrijd de spreekwoordelijk eer had gered, 1-14, kwam het laatste VELO-doelpunt op naam van Tony van den IJssel, 1-15, na een voorzet van Roderick Meinema.

Groot compliment voor de mannen van trainer John de Letter die ondanks deze monsterscore sportief bleven voetballen en niet zochten naar andere middelen om VELO uit zijn ritme te halen. De degradatie is nu een feit voor DHC dat er alles aan zal doen om de komende jaren weer op zoek te gaan naar de weg omhoog.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Laros was VELO niet alleen blij met de drie punten maar zag ook dat concurrenten Die Haghe (remise bij Den Hoorn) en DSO (verlies bij Voorschoten ’97) punten lieten liggen. Als VELO na het restant van de wedstrijd tegen Den Hoorn de drie punten kan bijschrijven komt VELO qua punten gelijk met DSO maar heeft wel een veel beter doelsaldo. Die Haghe is dan de nr. 3 met vier punten achterstand.

As. zaterdag in principe geen wedstrijd voor VELO maar het is mogelijk dat de KNVB dan de resterende 20 minuten tegen Den Hoorn laat spelen. Zaterdag 15 april ontvangt VELO de Haagse kroonleeuwen, HVV, aan de Noordweg in Wateringen.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo V.