november 28, 2022

FC Zoetermeer moet periodetitel aan Graaf Willem II VAC laten

‘FC Zoetermeer staat al vanaf de start van de competitie bovenaan samen met Gr. WII VAC gevolgd door de Zwervers’ zo begon het verslag enkele weken geleden en dat gold vanmorgen ook nog. Op Sportpark FC Zoetermeer Solutions stond vandaag de topper op het programma tussen FC Zoetermeer en Gr. WII VAC, de nummer 1 op de ranglijst qua doelsaldo.

Het was jaren geleden dat het zo druk was bij FC Zoetermeer en de vele toeschouwers konden voorafgaand aan de wedstrijd genieten van enkele sfeeracties rond het veld alvorens de 70-jarige fitte scheidsrechter Dhr. Opdam floot voor aanvang van deze topper. 

Gelijk zagen we al dat onze gasten wisten wat ze moesten doen bij balbezit van zowel henzelf als van FC Zoetermeer. Op een hoog tempo werd er gespeeld en moest FC Zoetermeer zich aanpassen aan de tegenstander. Dit duurde zeker 10 minuten waarna FC Zoetermeer probeerde te voetballen maar we waren net te laat voor de 2e bal. Heel veel uitgespeelde kansen kregen beide teams niet. 

Het waren de spelers en toeschouwers van Gr. WII VAC die voor het eerst konden juichen nadat de score was geopend door het Wassenaarse team. Met veel energie bleven zij op zoek gaan naar de 2e goal die uiteindelijk ook viel. De 0-2 was ook de einduitslag van deze wedstrijd. Na afloop was de conclussie duidelijk, verliezen van een team dat beter is daar kan je geen excuus tegenover zetten en dat werd ook niet gedaan. Slechts 8 wedstrijden gespeeld en deze eerste verlieswedstrijd betekent niet dat je het kampioenschap hebt verloren, sterker nog, dat win je door de andere te winnen.

Door de winst van De Zwervers staan zij nu op de 2e plaats met 21 punten gevolgd door FC Zoetermeer met 19 punten. De overwinning van Gr. WII VAC van vandaag betekent dat zij nu alleen koploper zijn met 22 punten. Volgende week gaat de formatie van trainer Leroy Vaes naar Rotterdam waar sv Ommoord wacht om 14.30 uur.

Redactie: FC Zoetermeer
Foto’s: Robert Bakker

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten