ADO Den Haag vrouwen herpakt zich met winst tegen PEC vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zondagmiddag de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen de vrouwen van PEC Zwolle. Op Sportpark De Vegtlust van voetbalverenging vv Berkum in Zwolle boekte de ploeg van trainer Sjaak Polak na drie nederlagen op rij (FC Twente, Fortuna Sittard en Ajax) en een gelijkspel tegen de vrouwen van PSV nu een uiteindelijk simpele 0 – 3 winst op de Zwolse vrouwen.

1e Helft

De bezoekers gingen in Zwolle goed van start want al binnen de minuut was het Nikki IJzerman die op aangeven van Lobke Loonen maar net voorlangs schoot. Zes minuten later waren dezelfde spelers betrokken bij de openingstreffer die op naam kwam van IJzerman na de assist van Loonen (0 – 1). De thuisploeg liet het er niet bij zitten en was vijf minuten na de 0 – 1 dicht bij de gelijkmaker maar de kopbal van Leonie Vliek van de Zwolse vrouwen eindigde op de lat boven Barbara Lorsheyd. Ook hierna onderscheidde Lorsheyd zich door uitstekend te redden op een goed genomen vrije trap. De Haagse vrouwen lieten zich in deze periode ook niet onbetuigd want een schot van Manon van Raay werd maar net van de Zwolse lijn gehaald en de hier opvolgende poging van Wiëlle Douma uit de rebound werd vervolgens geblokt. Niet veel later was het opnieuw Van Raay die in scoringspositie kwam maar haar schot kon Tess van der Flier in het doel van de thuisploeg niet verontrusten. In de slotfase moest de thuisploeg met tien man verder nadat verdediger Ilse Kemper de doorgebroken Liz Rijsbergen onderuit haalde en met rood kon vertrekken. Al een paar minuten later profiteerde de bezoekers van de man min meer situatie door Daniëlle Noordermeer die in de zestien goed wegdraaide en de bal in de linkerhoek binnenschoot (0 – 2).

2e Helft

Waar de thuisploeg bij aanvang van de tweede helft drie nieuwe spelers inbracht trad ADO met dezelfde elf aan. Na tien minuten was de wedstrijd definitief gespeeld door een knap afstandsschot van Louise van Oosten (foto) die met haar eerste doelpunt voor de hoofdmacht de stand op 0 – 3 bracht. Ondanks diverse kansen voor Van Raay, Rijsbergen en Van Oosten kwam er in de stand geen verandering meer. Polak bracht in het verloop van deze tweede helft het maximum van vijf wissels in het veld.

Laatste winst

De laatste overwinning van de ADO Den Haag vrouwen was al een tijdje terug en wel op 23 september uit tegen Excelsior (0 – 6).

Eerstvolgende wedstrijd

Komende vrijdag 25 november ontvangen de Haagse vrouwen in het Bingoal Stadion de vrouwen van SC Heerenveen, aanvang 19.30 uur.

Karakteristieken

PEC Zwolle – ADO Den Haag : 0 – 3  (0 – 2)

Scoreverloop: 7e min. 0 – 1 IJzerman, 43e min. 0 – 2 Noordermeer, 55e min. 0 – 3 v.Oosten

Gele kaarten: v.Bentem (PEC Zwolle)

Rode kaart: 39e min. Kemper (PEC Zwolle)

Scheidsrechter: Henon

Toeschouwers: ca. 250

Opstelling PEC Zwolle: v.d.Flier, Vliek, Pruim, Kemper, Bouzerrade, v.d.Velde (46/v.Egmond), v.Bentem, Noordman, Walk, Maatman (46/Rutgers), Speelman (46/Weiman)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Noordermeer, Douma (82/Wammes), Nelemans, Vonk (59/Stoop), v.Oosten, Raaijmakers (59/v.d.Wal), v.Raay, IJzerman (88/Susanna), Loonen, Rijsbergen (82/Pijnacker Hordijk)

Redactie: Rob Blankenstein