FC Westland verliest bekerwedstrijd begin 2e helft

De zaalvoetballers van FC Westland hebben niet weten te stunten in de bekerwedstrijd tegen de nummer 3 van de Eredivisie VNS United. Tot de rust ging de wedstrijd helemaal gelijk op en was de stand met 3-3 in evenwicht. Na de pauze kende FC Westland een hele slechte fase en nam de Amsterdamse ploeg een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd.

FC Westland is in de 1e divisie nog ongeslagen en dus een mooie krachtmeting voor de ploeg van coach James Dhanai tegen de ploeg die in de Eredivisie dit seizoen nog ongeslagen is. VNS United liep afgelopen zondag pas tegen het 1e puntverlies aan. De 1e helft was zeer spectaculair, beide teams streden op het scherpst van de snede en na 20 min. zuivere speeltijd was het 3-3. Het ruim opgekomen publiek was weer de grote winnaar. De thuisploeg kwam door een eigen inzet ongelukkig op achterstand, en zag na de gelijkmaker de Amsterdamse ploeg uitlopen naar 1-3. Maar FCW rechtte de rug en kwam in de laatste minuten voor rust terug tot 3-3. Deze vechtlust en vorm bleef wellicht achter in de kleedkamer want na de pauze was de thuisploeg geen schim van de ploeg van de 1e helft. VNS United profiteerde daar optimaal van en liep uit naar een veilige 3-7 marge die vakkundig uitgespeeld werd naar 5-10. Bij FC Westland mocht 2e keeper Houdayfa Boutasgount ook deze bekerwedstrijd keepen. Eigenlijk een wat geflatteerde zege waar FC Westland vooral bij zichzelf te rade moet gaan. Het brengt zichzelf nog teveel in de problemen door onnodige overtredingen en gele kaarten. Dat is dan ook funest in dit soort topwedstrijden. Annouar Attal Haoui scoorde 2 maal. Jabrane El Youssefi, Mo Maatoug en Karam Boukhari scoorden allen 1 maal.

a.s. vrijdag 10 november weer een uitdaging voor FC Westland. Het eveneens in de 1e divisie  ongeslagen ZVG Cagemax komt op bezoek in sporthal Hoge Veld. Aftrap tegen de ploeg uit Gorinchem is om 21:30.

Redactie: FC Westland