FC Westland pakt kampioenschap in de Topklasse

De zaalvoetballers van FC Westland hebben in de voorlaatste speelronde zich tot kampioen van de Topklasse B gekroond. Met een overtuigende 2-11 overwinning werd het tweede team van TPP/Feyenoord Futsal gemakkelijk aan de kant gezet. FC Westland promoveert door deze zege naar de landelijke 1e divisie komend seizoen.

FC Westland begon scherp aan de kampioenswedstrijd en had weinig moeite met de Rotterdamse tegenstand. Pas na 0-4 voor de Westlanders wist TPP/Feyenoord Futsal met de 1-4 iets terug te doen. Kamal Amheye bepaalde de ruststand op 1-5. Ook in de tweede helft bleef FC Westland op zoek naar meer doelpunten en wist het uit te lopen naar 1-10. FCW deed in de slotfase, met Yassin Irzi als meespelende keeper, een poging voor een monsterscore. Echter resulteerde dit na een slordigheid aan Westlandse kant voor 2-10. Nabil Hadui bepaalde de eindstand op 2-11. Na het fluitsignaal werd het kampioenschap met champagne gevierd in de kleedkamer waar ook coach James Dhanai en voorzitter Morad Naimi het traditiegetrouw met een nat pak moesten bekopen. Kamal Amheye wist 3 keer te scoren, Mounir Faloun, Yassin Irzi en Melvin Vissers allen 2 maal. Nabil Hadui en Mo Maatoug maakten de 11 vol.

Volgende week vrijdag 10 juni speelt FCW thuis in de Verburchhal de laatste competitiewedstrijd voordat het volgend jaar zal aantreden in de Eerste Divisie. Na deze wedstrijd zullen de spelers het kampioenschap met de fans vieren en zal ook de schaal worden overhandigd, dus kom zeker kijken! Om 21:15 uur wordt er dan afgetrapt tegen ASW.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten