FC Westland komt goed weg bij OACN Boys

Na de verloren topper tegen ZVG Cagemax was laagvlieger OACN Boys de nieuwe uitdager voor FC Westland. Een op papier eenvoudige tegenstander bleek voor een zwaar gehavend FC Westland een zeer lastige prooi. Met een hoop fortuin wisten de Westlanders een 3-1 achterstand om te buigen in een 4-5 overwinning.

In Spijkenisse had de ploeg van James Dhanai het zwaar in de openingsfase. Door maar liefst 5 afwezigen moest Dhanai een beroep doen op spelers die voornamelijk uitkomen in het 2e van FCW. OACN Boys beloonde zich met een 1-0 voorsprong, waarna Mo Maatoug toch de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Een fout achterin bij FCW zorgde voor de 2-1 voorsprong voor OACN. 2 tien meter trappen voor de ploeg uit Spijkenisse zorgde, nadat de eerste werd gestopt door keeper Barry Botman, voor de 3-1. In de slotseconden was het opnieuw Mo Maatoug die de ruststand op 3-2 bepaalde. In de tweede helft draaide het spelbeeld en had FC Westland steeds meer de overhand. Aanvoerder Karam Boukhari nam zijn ploeg bij de hand en scoorde de 3-3 en 4-4, nadat OACN Boys eerder profiteerde van een foutje achterin bij FCW. In een attractieve slotfase was keeper Barry Botman opnieuw goud waard voor de Westlandse ploeg waar hij een 2 tegen 1 situatie op knappe wijze de baas wist te zijn. 3 minuten voor tijd was het voor de derde keer Karam Boukhari die wat later bleek de winnende goal op zijn naam schreef. FC Westland overleefde in de laatste minuten meerdere hachelijke momenten, waar OACN Boys zelfs nog een megakans mistte in de slotseconde en zo bleef de eindscore op 4-5. FC Westland blijft hiermee met een hoop fortuin in het kielzog van ZVG Cagemax.

a.s. vrijdag 24 november is subtopper Watergras de volgende tegenstander voor de heren van FC Westland. Om 21:30 wordt afgetrapt in sporthal Hoge Veld.

Redactie: FC Westland