DSVP moet de punten aan Zwarte pijl laten

In een doelpuntrijke wedstrijd was het in het eerste half uur Zwarte Pijl dat  de wedstrijd bepaalde.  Binnen  vijf minuten moest keeper Bjőrn Bénard twee goede reddingen verrichten om Zwarte Pijl van score af te houden. Maar na een paar benarde momenten voor het doel van DSVP ging Zwarte Pijl minder spelen en was de wedstrijd meer in evenwicht. Ook kwamen de passes naar de razend snelle spitsen niet meer aan.  DSVP kwam meer in de wedstrijd zonder dat dit tot echte kansen leidde. Zo brak de rust aan met een 0-0.

De tweede helft begon DSVP fel aan de wedstrijd en had een beetje overwicht tot de zestien. In de vijftigste minuut volgt een diepte pass op de spits van Zwarte Pijl die volgens ass. grensrechter Johan de Hoog buitenspel staat maar scheidsrechter Duarte liet door spelen en zo kwam de 1-0 tot stand. Ondanks de vele protesten bleef hij bij zijn beslissing. Dit was weer een van de dubieuze beslissingen die deze scheidsrechter de gehele wedstrijd maakte, veelal in het voordeel van Zwarte Pijl. Binnen de minuut was het bijna 1-1 maar Rick de Bruijn zag vrijstaande voor het doel zijn schot gestopt door keeper Ruben Desdosiers.  Tien minuten later was het wel raak, dezelfde speler kapte zich mooi vrij en schoot de 1-1 binnen.

DSVP zette meer druk en drie minuten later werd een schot van Rick de Bruijn geblokt door Gregory Doesburg. Alleen gebruikte hij daarbij zijn handen en kon de scheids niets anders doen dan een strafschop te geven. Dit buitenkansje bleef niet onbenut, want Yassien Abdelaal schoot de 1-2 binnen.

Zwarte Pijl schroefde het tempo meer op maar het was weer Bénard die met een hand de bal uit een schot onderschepte. Na zeventig minuten werd een corner doorgekopt door Nick Jense waarbij de bal in de buitenspel staande William Darjij kwam en zo  2-2 kon  maken.

Beide ploegen gingen wisselen en het was Milan van der Lee die zijn debuut maakte. In de tachtigste minuut kreeg Zwarte Pijl een corner en  deze kwam bij de tweede paal waar William Darjij de bal op de achterlijn terugtrok en invaller Vladislav Smirnov  de balkeihard in de bovenhoek schoot 3-2. Daarna ging DSVP wat meer opportunistisch spelen maar dit leverde geen resultaat op. Na zes minuten blessuretijd floot de scheids af. Zo is de overwinning voor Zwarte Pijl en blijft het  in het spoor van OLIVEO dat met 4-2 won van VVOR en met nog twee wedstrijden te spelen de vijf punten voorsprong houdt.

Volgende week is de return van de derby OLIVEO en DSVP waarbij bij winst OLIVEO  kampioen is. Dus spanning alom