GDA, alles behalve goed bij Semper Altius levert toch drie punten op

Op een zonovergoten sportpark Hoekpolder trad GDA aan tegen Semper Altius dat vooraf vier punten had vergaard en inmiddels tot één van de degradanten behoort, de Loosduiners speelde een zeer zeer matig duel en hadden het geluk aan hun zijde dat een eigen inzet van een Semper Altius speler genoeg was voor de 1-2 winst en de uiteindelijke drie punten.

In de eerste helft kwam GDA nog wel tot een handvol goede kansen. Noa Schoenmaker schoot in de korte hoek een bal in, waar een prima redding van de Semper doelman ten koste van een hoekschop een doelpunt voorkwam. Uit deze corner kopte Mark Okhuizen de bal de doelmond in maar deze werd op de lijn rustig uitverdedigd. GDA kwam op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jeroen Mantel, uit een voorzet van Justin Schoenmaker schoot Mantel raak. Op slag van rust kwam de thuisploeg met hun eerste kans van de wedstrijd op gelijke hoogte. Dennis Lubout was even daarvoor door een sliding geblesseerd geraakt aan zijn kuit en kon niet aanzetten, in een opvolgende actie liep de directe tegenstander van Lubout bij hem weg en gaf hij ook nog GDA doelman Alessandro Visser met een mooi schot het nakijken 1-1.

Tijdens de rust, probeerde GDA aanvoerder Lubout met wat loopoefeningen of hij nog verder kon maar hij moest toch het strijdtoneel verlaten. Na die hervatting werd het voetbal er van beide kanten niet beter op, GDA kreeg wat halve kansjes maar tot een doelpunt kwamen de Loosduiners niet. Bradley Schoemaker probeerde het in de verre hoek maar ook hier had de Semper keeper een antwoord op. De ingevallen Michael van Zwam zorgde nog voor wat meer beroering in de frontlinie van GDA, op Michael zijn voorzet liep een tegenstander de bal achter zijn eigen doelman (die hierop geen antwoord had) het doel in 2-1. Semper Altius probeerde nog met hoge ballen gevaar te stichten maar GDA kwam niet in de problemen en na 94 minuten vond de leidsman het welletjes. GDA verstevigde de tweede positie door het puntverlies van Duno dat gelijk speelde tegen Erasmus. BMT volgt op één punt door de 1-3 overwinning op onze Blauwuh overburen, die door dit resultaat afhaken voor de derde periode.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen RAS dat zich door een overwinning uit de degradatiezone ontworstelde maar nog wel op een P/D plaats staat. Quick Steps is na HPSV en Semper Altius de derde club die het volgend seizoen een treetje lager moet gaan acteren.