CVV Berkel vrouwen wint en blijft meedoen in de top van de Hoofdklasse A

Nummer 3 Berkel ontving het één na laatst geklasseerde Stiens op deze zaterdag en dé trots uit Lansingerland kwam al snel op voorsprong want in de tweede minuut wees de ,overigens goed fluitende scheidsrechter, resoluut naar de stip na een overtreding in het Stiens strafschopgebied en dit was een mooi kunstje voor aanvoerder Demi Verlangen want zij schoot de thuisclub beheerst op een 1-0 voorsprong.

De eerste helft speelde zich veelvuldig af op de helft van de tegenstander die er zelf weinig aan te pas kwam maar de schade wel beperkt hield. In de 17e minuut het éérste echte wapenfeit van de Friese ploeg maar dit leverde niet op en verder was het de thuisclub die alle kans had om te score te verdubbelen. Kansen genoeg via Isabel van Ommen, Katrijn Daenen en Isabel Heinsbroek maar het publiek moest geduld hebben tot de 45e minuut om weer te kunnen juichen. Een prima assist van Amerens Bekkers werd prima afgerond door Isabel van Ommen en zo ging Berkel met een comfortabele voorsprong richting thee en limonade.

In het 2e bedrijf kwam Stiens steeds meer op de helft van Berkel en probeerde er nog een goed resultaat uit te halen. De thuisclub kreeg ook weer kansen maar onder andere Anouk Angkotta en Femke van der Burg hadden geen geluk in de afronding, aan Berkel zijde hield Bianca Troost haar team in de 52e minuut op de mooie voorsprong met een schitterende redding. In de 72e minuut bracht Stiens de spanning terug door de 2-1 te scoren en zo werd het dus nog even spannend in het laatste kwartier. Gescoord werd er echter niet meer, zo zag Berkel in de laatste minuut de bal boven het eigen doel op de lat uitéén spatten en zo bleven de drie punten op het eigen sportpark.

Berkel blijft zo derde in de hoofdklasse A en das een knappe prestatie van het hele team. Komende zaterdag is er wederom een thuiswedstrijd en komt Sporting’70 op bezoek en is de aftrap 14.30 uur.

Redactie: Johan van Aalst