Vitesse Delft wint met ruime cijfers de stadsderby tegen Full Speed

De twee Delftse clubs Full Speed en Vitesse Delft speelden een aardige wedstrijd en hadden zo nu en dan een hoog tempo te pakken, wat wel prettig was gezien de toch wel koude wind die zo nu en dan fors aantrok en zelfs een aantal regenbuitjes meebracht.

Het tempo lag vanaf de eerste minuut na de aftrap tot aan de rust hoog en er was een gevaarlijke aanval van Vitesse die in de 15e minuut die echter geen doel trof. In de 28e minuut wederom een aanval van Vitesse en deze keer kwam de bal op de lat waarop Rick Burgering adequaat reageerde en in de rebound de bal in het doel deponeerde: resultaat 0-1 in het voordeel van Vitesse. De hele eerste helft bleef boeien omdat er doorlopend met veel inzet gestreden werd. In de 31e minuut werd er weer gescoord door Vitesse waardoor de stand op 0-2 werd gebracht. Het leek erop dat Vitesse deze dag goed zou gaan scoren en dat de verdediging ook in goede vorm was, en dat was ook wel zo.

Toch viel er ook een doelpunt voor Full Speed met als resultaat een 2-1 voorsprong voor Vitesse met de rust.

Na de rust werd nog tweemaal door Vitesse gescoord eerst scoorde Daan Burgering op fraaie wijze met het hoofd in de 54e minuut en in de 69e minuut werd via een combi van Daan Burgering en Rick Burgering de stand 4-1 bereikt.
De uitslag 4-1 is een mooi opzetje voor de komende periode voor Vitesse Delft om te proberen hoger op de ranglijst te komen en maar geeft gezien het spel van hedenmiddag ook aan dat er groei in de selectie van Vitesse zit en dat er meer wedstrijden met goede afloop kunnen gaan komen en vooral als er goed wordt samengespeeld en het tempo voldoende hoog is om het de tegenstanders moeilijker te maken.

Redactie: Niek Praagman