Blauw-Zwart laat punten in Delft achter

Een donkere zaterdag in Delft. Het zat deze zaterdag niet mee met de Blauwen . Somber herfst weer, regen en vroege duisternis, een voor de Blauwen ongewone aanvangstijd 15.30 uur.  Op weg naar Concordia geconfronteerd met een lekke band. Aankomend bij het Concordiacomplex geen parkeergelegenheid, alle plaatsen al ingenomen, ook buiten het complex aan de Brasserkade stond de Kade vanaf het begin tot einde vol geparkeerd. Lang zoeken voor een parkeerplekje. Tot slot de grootste tegenslag deze middag voor spelers, begeleiding en meegereisde supporters,  twee keer 45 minuten spelen tegen een over alle linies beter spelend Concordia.

De eerste 15 minuten was het voor beide teams aftasten waar de mogelijkheden lagen om tot scoren te komen. In de 17e minuut was het Noël Geurts die dankbaar gebruik maakte van een wat chaotische situatie voor het Blauw Zwart doel en de slecht weggewerkte bal voor het inschieten kreeg gepresenteerd. Al snel bleek dat de Delftse studenten technisch/tactisch de overhand hadden.  Het eerste wapenfeit voor de Blauwen kwam in de 22e minuut, een schot van Ralph de Jong suisde rakelings over de lat. De twee mogelijkheid kwam in de 29e minuut. De arbiter floot af terwijl Quint van der Ploeg vrij het 16 metergebied met bal op het doel af ging. De reden was een geblesseerde tegenstander die de bal verkeerd op zijn hoofd had ontvangen en even aan het bijkomen was. Spelhervatting met een scheidsrechtersbal gegooid in de handen van de doelman. Sneu voor de Blauwen was dit wel. Nou was er een kans maar werd deze door de arbiter, terecht of onterecht, tenietgedaan.  De tweede teleurstelling kwam in de 33e minuut na een duel binnen de 16 meter van de Blauwen waarbij tijdens een loopduel om de bal de Delftenaar tegen de vlakte ging. Na protesten kregen de Delftenaren een strafschop mee. Renz Sandell werd de nemer en schoot de stand naar 2-0. Voor de pauze zag Ralph de Jong in de 38e minuut zijn inzet met een wippertje net overgaan.

Gelopen wedstrijd

Ondanks dat in de 2e helft Concordia de bovenliggende ploeg was trachten de Blauwen toch om de aansluitingstreffer te scoren om hiermee de wedstrijd eventueel een andere wending te kunnen geven. Vijftien minuten voor het einde maakte Concordia aan alle illusies een einde. Thais Sneek was de speler die de 3-0 binnenschoot. Na deze stand lieten de Delftenaren de teugels wat vieren waardoor de Blauwen toch nog enige keren voor het doel van de tegenstander gevaarlijk had kunnen worden. Helaas echte mooie uitgespeelde kansen waren op deze donkere en regenachtige middag op “een timmermanshand” te tellen.

Aanstaande zaterdag, 11 november speelt Blauw Zwart uit tegen  DSV Full Speed, Sportpark Kerkpolder in Delft, aanvang 15.00 uut.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher