Blauw-Zwart blijft zicht houden op de top

Op het juiste moment een wedstrijd naar je handzetten blijft een probleem voor de Wassenaarders. In de eerste 20 minuten waren de Blauwen heer en meester. – Met vier open scoringskansen van de zes doelpogingen in deze openingsfase leek het erop dat zij deze wedstrijd gemakkelijk naar hun hand zouden zetten. VVSB dat tot aan de 26e minuut nog niet in het 16 metergebied van de Blauwen hadden geacteerd sloeg plotseling toe. In vier minuten tijd keek de formatie van trainer Alan Campfens tegen een 0-2 achterstand aan. Twee fouten in de verdediging waren de oorzaak. Onnodig balverlies op links en een te zachte terugspeelbal in de voeten kregen Joost Bierhuizen op aangeven van Berhan Sartib en VVSB-spits Stefan Immerzeel de vrije ruimte de stand op 0-2 te zetten. De wedstrijd kreeg na deze achterstand direct een hele andere wending. De Noordwijkerhouters kregen vleugels en de Blauwen waren duidelijk onnodig aangeslagen.  Een domper was dat Bastiaan Hendriksen, last van een oude blessure,  zich in de 40e minuut moest laten vervangen door Calvin de Jong. In verband met de afwezigheid van de geblesseerde Dunke Lagerberg en Gijs van Ede had trainer Campfens in het team al enige verschuivingen moeten doen. Xander Vredenbregt op de rechtsachter positie en Frank van de Riet doorgeschoven naar het middenveld met Kim Theil en Kaj Kronenburg . Ruststand 0-2.

Wisselvallig optreden leiding

Het 2e gedeelte van de wedstrijd was niet hoogstaand. Een van de oorzaken was het wisselvallige optreden van de scheids. Liet bij tactische overtredingen meestal doorspelen. Niet altijd even consequent met gelijke voorvallen.  Beide elftallen speelden hier niet goed op in en ontstond regelmatig irritatie hetgeen het voetbal niet ten goede kwam.

Kai Kronenburg reddende engel.

Het zag er naar uit dat de Blauwen afstevenden naar een verliespartij. In de 84e minuut reageerde aanvallende middenvelder Kaj Kronenburg zeer attent. Op het juiste moment dook hij in de voorste linie op en tikte de 1-2 binnen. Trainer/coach Stefan Kraaijvanger van VVSB wisselde in de 86e minuut drie spelers tegelijk. De Blauwen kregen na de aansluitingstreffer een nieuwe impuls. In de 90e minuut zette Quint van der Ploeg op eigen helft de aanval in op volle snelheid, de bal werd doorgespeeld naar Illiass Assabban, die de bal strak voor het vijandelijke doel prikte. De hardwerkende Jai Kronenburg dook op het juiste momentweer op en schoot de bal feilloos achter de goed spelende doelman Tim Warmendam van VVSB. Achteraf was de wissel van drie man tegelijk niet de beste. Het ritme was bij deze invallers nog niet aanwezig en de Blauwen maakten daar dankbaar met goed voetbal gebruik van.

Resumerend: De eerste 20 minuten draaide de machine van de Blauwen voortreffelijk. De enige tekortkoming was het afmaken van de goed gecreëerde kansen. Na de blamage van twee cadeautjes aan VVSB pakten de Blauwen pas de laatste 5 minuten de strijd weer op. Met twee mooie aanvallen werd een komende nederlaag omgezet in een dik verdiend gelijkspel. Met dit ene puntje gaan de Blauwen de winterstop in met 19 punten, een plaats in de middenmoot, met slechts 5 punten achterstand op de koploper Lugdunum en 4 op nummer 2 DWO. Met nog 15 wedstrijden voor de boeg blijft de 2e klasse in zicht. De eerstvolgende wedstrijd is 21 januari 2023 uit tegen FC Oegstgeest. Allen prettige feestdagen!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher