Berkel vrouwen wint weer en gaat met een heerlijk gevoel de winterstop in

cvv Berkel – gsvv The Knickerbockers

10 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en op deze koude zaterdag was het Groningse The Knickerbockers de tegenstander. Zoals gezegd was het een minne koude dag maar dat weerhield beide teams er niet van om er een mooie boeiende wedstrijd van te maken.

Berkel probeerde met leuk combinatievoetbal het doel van de tegenstander te vinden , deze werd ook gevonden maar doelpunten vielen er nog niet. Kansen waren er o.a. voor Lindy Hogedoorn en Anouk Bernoster in de beginfase en rond de 20e minuut voor Isabel van Ommen maar haar schot op doel had niet het gewenste resultaat. Uiteraard probeerde TKB ook het andere doel te vinden en deed ook zeker niet onder voor Berkel in de 1e helft en zo golfde het aardig op en neer waarbij in de blessuretijd van het eerste bedrijf Laura Klein Bog met een schitterende redding de tegenstander van scoren afhield en zo bleef het dus 0-0 na 45 minuten.

In de tweede helft wilde men natuurlijk doelpunten zien en zowel Berkel als TKB had hier wel oren naar en gingen dan ook vol overgave op zoek naar een treffer. Rond de 60e minuut was het eindelijk raak en het was aanvoerster Demi Verlangen die in een schimmige Berkel op 1-0 schoot en dus dé trots uit Lansingerland eindelijk de voorsprong. Waakzaam blijven voor de uitvallen van de tegenstander en zelf proberen de score te vergroten is dan het devies maar met name de lat was spelbreker in dit plan en zo hadden o.a. Anouk Angkotta en Demi Verlangen de pech dat hun pogingen niet beloond werden. De tegenstander had ook nog wat kansjes maar Laura Klein Bog hield haar doel keurig schoon en aan de andere kant viel tien minuten voor tijd wel de beslissing, het was Lindy Hogedoorn die bal op Demi Verlangen plaatste en daar wist onze aanvoerster wel raad mee en ronde dit perfect af door Berkel op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten. Hierna nog wat mogelijkheden over en weer maar gescoord werd er verder niet en zo was de overwinning een feit voor de equipe van Sanne Dekkers, het was trouwens de achtste overwinning alweer en dat is natuurlijk superknap na de terugkeer in de hoofdklasse A.

Een prima prestatie wederom van speelsters en staf die zo met een heerlijk gevoel de winterstop ingaan. De hoofdklasse A start weer op 4 februari maar voor die tijd zijn er nog wat oefenwedstrijden en een schitterend trainingskamp in Antwerpen. Nu nog één week trainen en dan lekker vakantie tot 10 januari en dan horen jullie weer meer over dé trots uit Lansingerland.

Redactie: Johan van Aalst