Berkel vrouwen winnen bij rentree in de hoofdklasse

Na een wisselvallige voorbereiding ging het deze zaterdag om het “echie” en opende Berkel de competitie bij SSS in Klaaswaal en dat was op papier meteen een mooi affiche tussen een promovendus (Berkel) en een degradant uit de topklasse (SSS).

Beide teams zijn geen onbekende van elkaar want ook in de privé sfeer heeft menigeen contact met elkaar en mede daardoor zijn dit mooie wedstrijden op het scherpst van de snede maar ook met wederzijds respect. De trainers dus hun tactiek tot in de puntjes uitgewerkt, niets werd aan het toeval overgelaten in de hoop zo de ander te overklassen.

Berkel had er zin in en wilde laten zien dat het niet voor niets weer actief is in de hoofdklasse en ging dan ook vol overtuiging de wedstrijd in. Lekker fel en goed begin van de equipe van Sanne Dekkers en daar had de thuisclub weinig tegen in te brengen. Hadden in de beginfase Alyssa Daal en Donna de Vos geen geluk, was er in de 19e minuut wel reden tot juichen want na een prima voorzet van Demi Verlangen scoorde Alyssa Daal op fraaie wijze de 0-1,Berkel op voorsprong en de 1e hoofdklasse treffer voor dit seizoen was een feit. Berkel heerlijk in de wedstrijd en de thuisclub bleef zoeken om uit hun impasse te komen want dit was niet de bedoeling.

Dé blauw gele trots uit Lansingerland  bleef echter lekker ballen en verdubbelde na een kleine 25 minuten de voorsprong en weer was het Alyssa Daal die alles en iedereen met blauw geel bloed liet juichen want ook nu leverde een voorzet van Demi Verlangen een treffer op,0-2, en dat voelt heerlijk. Tot aan de rust werd er verder niet gescoord en dus ging Berkel met een comfortabele voorsprong richting thee en limonade. Even op adem komen en het plan en de  tactiek uitstippelen voor de 2e helft want dit mag je niet meer weggeven natuurlijk.

De thuisclub probeerde  ook van alles om er nog een echte wedstrijd van te maken maar hoe enthousiast het team ook was, Celine Lindhoudt bleek onpasseerbaar en hield het Berkel doel keurig schoon. Berkel kon de score in de tweede helft zelfs uitbreiden maar kansen via o.a. Anouk Angkotta en Jonna Hulshof troffen geen doel waardoor er na ruim negentig minuten een 0-2 eindstand op het bord bleef staan en zo de éérste overwinning een feit was.

Een heerlijk begin voor Berkel dat zo direct laat zien dat men rekening moet houden met dit team in de hoofdklasse. Komende zaterdag spelen de kanjers thuis en is om 14.30 uur Barendrecht de tegenstander op sportpark Het Hoge Land alwaar iedereen natuurlijk welkom is om te komen aanschouwen en aan te moedigen.

Redactie: Johan van Aalst