BSC’68 in eerste competitieduel onderuit tegen Zevenhoven

Na een uitstekende voorbereiding waarin geen enkele wedstrijd verloren ging, ging er bij de eerste de beste pot waar er om de punten werd gestreden van alles mis. Al in de allereerste minuut een voorbeeld van gebrek aan concentratie. Lijon Korving denkt de bal simpel terug te spelen maar heeft totaal niet in de gaten dat spits Marco Pellegrom al diepte had gezocht. Gelukkig is doelman Michael Verhoef wel bij de les en die duikt de bal van de voeten van de Zevenhovense goaltjesdief. Even later is het BSC dat bijna op voorsprong komt. Een uitstekende combinatie door het midden zet Stijn van Leeuwen alleen voor keeper Connor van Heertum. Na zijn vier doelpunten vorige week zou je zeggen: appeltje eitje, maar vandaag stond het vizier een stuk minder scherp. De bal hobbelde ruim langs de verkeerde kant van de paal. Binnen de tien minuten is het dan toch raak. Stijn van Leeuwen stuurt linksback Lucas Plag diep. Die passeert zijn directe tegenstander en geeft prima voor op de uitstekend naar binnen gekomen Lody Dijkhuizen. De routinier heeft geen moeite dit buitenkansje te verzilveren en voor het eerst dit seizoen knalt de doelpuntentune van het sfeerteam over “Ons Nieuwe Erf”. Het in ruime getale opgekomen publiek gaat er eens lekker voor zitten maar veel te genieten valt er niet. De van te voren gemaakte afspraken lijken tegen dovemans oren gezegd te zijn. Er wordt te veel gelopen met de bal en van het goede spel uit de voorbereiding is weinig over. Voorlopig stelde Zevenhoven daar ook nog niet al te veel tegenover maar dat veranderde vlak voor rust. In de 40e minuut kan Nick Mooren een voorzet van rechts zomaar binnen schuiven. 1-1. Dat was al een domper maar het kon nog erger. Thimo Stolk wordt op het middenveld gemakkelijk van de bal gezet door Robert Mooren die de bal onmiddellijk diep geeft op Marco Pellegrom. Laatste man Falco Henzen lijkt deze bal gemakkelijk te kunnen onderscheppen maar of er een bananenschil lag of gewoon een te hoog graspolletje weet ik niet maar feit was wel dan Henzen plotseling op zijn rug lag en lijdzaam moest toezien hoe Pellegrom de 1-2 op het scorebord schoot. Dat was een flinke kater en met bedrukte gezichten zocht BSC de kleedkamer op.

De tweede helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden maar daar was in eerste instantie nog geen sprake van. Het was zelfs die dekselse Pellegrom die de rood/gelen op 1-3 zette. Dit was voor BSC het teken het spel wat opportunistischer te gaan spelen en dat zorgde voor enkele hachelijke situatie voor het doel van Van Heertum. Zevenhoven had het moeilijk maar het scoren was vanmiddag een probleem voor BSC. Pas 10 minuten voor tijd dan eindelijk de aansluitingstreffer. Joep van Straalen tikte de bal met de punt van zijn schoen in de uiterste hoek. Met stormram Thijs de Ruiter in de ploeg wordt nog geprobeerd de gelijkmaker te forceren en bijna flikt hij dat ook nog. De 100% kans in de laatste minuut blijkt echter een 99% en keeper van Heertum komt opnieuw als winnaar uit de strijd. Een teleurstellend begin van de nieuwe competitie.

Volgende week krijgen we de kans ons te revancheren. Uit tegen het Leidse Roodenburg. Aanvang 14.30 uur.

Redactie: Hans Verhoeff