ADO Den Haag klopt in besloten oefenduel Quick Boys

In een besloten oefenduel heeft ADO Den Haag dinsdagavond in het Bingoal Stadion met 3-1 gewonnen van Quick Boys. Na iets meer dan een kwartier spelen stonden de Hagenaars al met 2-0 voor door goals van Lasse Vigen Christensen en Jerry Van Wolfgang. Het duel, dat weinig kansen kende, kabbelde voort en werd het in de 72e minuut zelfs 3-0 voor de thuisploeg door een eigen doelpunt. Nick Broekhuizen benutte daarna een penalty om de 3-1 eindstand op het bord te zetten. Devyn Payne en Enoch George maakten nog hun officieuze debuut.

ADO Den Haag trad met een compleet ander basiselftal dan in de laatste ompetitiewedstrijd. De achterhoede werd gevormd door Henri Koudossou, Gylermo Siereveld, Sky Heesen (O18) en Amir Absalem, Tim Coremans verdedigde het doel. Dhoraso Klas, LasseVigen Christensen en Sacha Komljenovic stonden op het middenveld en de voorhoede bestond uit Pascal Struick, Malik Sellouki en Jerry Van Wolfgang. Bij ADO Den Haag zaten Payne en George voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. De jonge aanvaller en verdediger spelen voor ADO Den Haag O21. Bij Quick Boys zaten er met Reinders, Broekhuizen, Owusu, Fikkert en Erol ol vijf ex-spelers van ADO Den Haag in de wedstrijdselectie.

Uitstekend begin

Het duel begon uitstekend voor de Hagenaars, want na drie minuten lag de bal al in het net. Bij een hoekschop bleef de bal in het strafschopgebied hangen en daar wist Christensen wel raad mee. De middenvelder knalde het speeltuig van dichtbij in het dak van doel. Een paar minuten later lieten ook de gasten uit Katwijk zich voor het eerst zien. Sem Van Duijn kreeg een schietkans, maar deze werd onschadelijk gemaakt door de Haagse defensie. De volgende grote kans was ook voor de Katwijkers.

Na iets minder dan een kwartier spelen profiteerde Ravelino Junte van balverlies en kon hij alleen op doelman Coremans afgaan.  De sluitpost was echter op tijd uit zijn doel en kon de inzet van de linksbuiten keren. Waar de tweededivisionisten de eerste kansen om zeep hielpen, was het bij de thuisploeg wel raak. In de zeventiende minuut bracht Van Wolfgang namelijk de stand op 2-0. De aanvaller tikte de rebound binnen nadat Malik Sellouki op de paal had geschoten. In het vervolg van de eerste helft creëerden beide ploegen geen grote kansen en ging ADO Den Haag de rust in met een voorsprong van twee doelpunten.

Tweede helft

In de rust voerde Kalezic één wissel door. De oefenmeester bracht Sofyan El Hannoudi in de ploeg en dat ging ten koste van doelpuntenmaker Van Wolfgang. Net als voor de pauze, waren de kansen in de tweede helft schaars. Quick Boys had iets meer balbezit in een poging om terug in de wedstrijd te komen, maar tot mogelijkheden leidde het niet. Sterker nog, door een eigen doelpunt van Jesse Jesse Reinders werd het 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Niet veel later kreeg de ploeg uit Katwijk toch nog het doelpunt waar ze naar op zoek waren. Vanaf elf meter schoot Nick Broekhuizen onberispelijk raak. Nadat Devyn Payne en Enoch George, van onze O21, hun officieuze debuut nog mochten maken schoot Christensen een bal rakelings naast. Veel grote wapenfeiten vielen hierna niet meer te noteren en was eindstand 3 – 1.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Quick Boys : 3 -1  (2 – 0)

Scoreverloop: 3e min. 1 – 0 Christensen, 17e min. 2 – 0 Van Wolfgang, 72e min. 3 – 0 Reinders (e.d.)’75e min. 3 – 1 Broekhuizen (pen.)

Gele kaart : De Beste (Quick Boys)