Haagse aanvaller Dogan naar ScheveningenScheveningen ziet de selectie versterkt worden door de komst van Huseyin Dogan (30). De Haagse aanvaller stroomt per direct in en blijft ook volgend seizoen aan Scheveningen verbonden, tenzij hij in de tussentijd zijn profcarrière alsnog ergens kan voortzetten.

De aanvaller is sinds een aantal weken clubloos nadat hij in de eerste seizoenshelft nog 12 wedstrijden speelde voor De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. Gezien de reisafstand en een verminderd perspectief besloten de Superboeren en Dogan in januari om in goed overleg uit elkaar te gaan. Vanwege het eerdere contact tussen Scheveningen en Dogan en het uitblijven van een nieuw profavontuur hebben beide partijen elkaar nu alsnog gevonden in een samenwerking.

Scheveningen krijgt er met de komst van Dogan een aanvaller bij met veel ervaring en bewezen potentie om met doelpunten en assists beslissend te zijn voor zijn teams. Hij heeft ruim 200 wedstrijden als prof achter zijn naam bij De Graafschap, NAC Breda, Sparta Rotterdam en TOP Oss in Nederland en bij Istiqlol in Tadzjikistan en Serik Belediye in Turkije. Zijn persoonlijk meest succesvolle seizoen was toen hij voor TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie tot 21 doelpunten en 5 assists kwam.

Huseyin Dogan: “Ondanks het uitblijven van een nieuwe profclub ben ik blij en enthousiast om bij Scheveningen aan de slag te gaan. Ik ben geboren en getogen in Den Haag, volg de club al langer,  ken meerdere spelers vanuit het verleden maar ook omdat ik in de zomer van vorig jaar al meegetraind heb. In principe kom ik voor minimaal 1.5 seizoen naar Scheveningen, maar heb het betaald voetbal nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet. De Betnation Divisie is een prima niveau om dat te laten zien en spelen in mijn woonplaats geeft de mogelijkheid om dat te combineren met het uitbouwen van mijn eigen bedrijf.“

Hoofdtrainer John Blok: “Huseyin is voor ons een welkome versterking voor zowel de korte als langere termijn. We kennen elkaar al langer en waren in de zomer al dichtbij een samenwerking, maar vanwege de kans die hij bij De Graafschap kreeg was een overstap nog niet aan de orde. Nu deed zich door een samenloop van omstandigheden een nieuwe mogelijkheid voor. Voor Huseyin was de situatie bij De Graafschap veranderd en bij Scheveningen zijn we in de winterstop met Julian Markvoort, Delano Gouda en Rashid Browne drie talentvolle aanvallers kwijtgeraakt waardoor versterking wel gewenst was. Dat dat met de komst van Huseyin een ervaren kracht is uit de eigen regio en met andere specifieke kwaliteiten dan we al hebben is mooi meegenomen. Hij kan op meerdere posities uit de voeten in de aanval, maar ook op het middenveld, is balvast, kan medespelers in stelling brengen maar is ook zelf doelgericht.“

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten