Video | Quick Steps kan het niet bolwerken tegen FC Maense

Het duel werd gespeeld op de prachtige locatie van BVCB op het Sportpark “ Sporthoek “ in Bergenschenhoek, waar de zon een ongekende warmte produceerde en de warmste dag van het jaar een feit was.  

Het Haags Amateur Voetbal en andere persvertegenwoordigers o.a. 2 man van de Haagsche en Rotterdamse editie van het AD, werden  door gastheer BVCB op een perfecte wijze  ontvangen in hun bestuurskamer annex Sponsor home  

Voor aanvang veel trom geroffel, slierten confettie en vuurwerk. Dat zorgde voor een prima sfeer actie en 250 toeschouwers waaronder een grote groep supporters van Maense en wat minder van Quick Steps.

Was de gekozen locatie het terrein: van BVCB het grootste struikel blok voor het bestuur van Quick – Steps ?

Wat wij vernamen van de zijde van FC Maense, dat bij Quick – Steps de voorkeur uit ging naar een grasveld, DHC was een optie maar was bezet. Het kwam ook naar buiten dat Quick Steps liever t.o.v. hun eigen  aanhang, en terecht, dichter bij Den – Haag wilde gaan spelen.

Het bevreemde het ruim aanwezige bestuur van BVCB wel , dat de op het DWF formulier  Quick – Steps als thuis spelende club in deze finale ronde stond genoteerd. Het bestuur zo wel voor aanvang en ook na afloop niet  in de bestuurskamer bij BVCB zijn waargenomen..

Noot van de redactie: Bob Langerak was namens Quick Steps aanwezig, heeft zich gemeld in de bestuurskamer waar toen op dat moment niemand aanwezig was.

En desgevraagd gaf  een lid van het FC Maense bestuur wel aan, dat er geen gezamenlijke geschikte locatie overeengekomen was en dat daardoor KNVB zelf de knoop door gehakt, om het complex van BVCB aan te wijzen als finale plaats.  

Noot van de redactie: Bob Langeak heeft 10-15 clubs als neutrale locatie aangedragen. Deze leverden allen een NEE op van de kant van Fc Maense waardoor de KNVB uiteindelijk voor BVCB koos.

Vanaf  Quick – Steps naar BVCB vice – versa 56,6 k.m benzine verbruik €10.20. Vertrek locatie FC Maense Spaanseweg 3 naar BVCB vice – versa 26,4 km benzine verbruik € 5,10 . Voor de supporters en vrijwilligers van Quick – Steps heeft de KNVB de midden weg voor deze finale wedstrijd niet  gekozen, met een verschil van 30 km tussen beide finalisten, in onze ogen  absurd.

Bij navraag via good old Andre Bellekom van Quick – Steps en de voormalige rechterhand van de te vroeg overleden Ere voorzitter van Quick – Steps Bing Kappenburg, bleek dat de huidige voorzitter en secretaris momenteel in Spanje verblijven. En dat Bob Langerak v.z. zaterdag en oud secretaris Arlette Holt als vervangers van het bestuur, wel op het BVCB complex aanwezig waren.

De wedstrijd was net een kwartier onderweg en Maense spits Jerson Rinero nam een vrije trap, die door Quick – Steps keeper Jeffrey Plugge uit de beneden hoek werd getikt. Ook stompte Plugge nog een bal corner en uit dat dode moment kopte Maense speler Ruben de bal tegen het net. 0 – 1. De Rotterdammers kwamen beter in de wedstrijd, en de eerste drink pauze werd ingelast. Een tegenaanval van Quick Steps werd wegens buitenspel afgefloten. De spits van Quick Steps kreeg wel de eerste doelrijpe kans, maar deze ging net naast.

Het moet gezegd worden tegen het rustsignaal kwam Quick Steps beter in de wedstrijd en beet het meer van zich af. Maar KNVB – scheidsrechter Jeroen Achterberg uit Rotterdam floot bij een 0 – 1 stand voor het rustsignaal. Acherberg had geen moeite met het duel, en had  5x geel getoond, i.p.v geel had 1x rood ook een optie geweest.

Uw  HHAV verslaggever werd door het bestuur van BVCB verrast in de rust, 2 stoelen waren er al voor aanvang neer gezet, en een schaal met leverworst en gekookte worst plus kaas blokjes hebben wij voor het eerst langs de lijn op mogen eten plus een watertje, lekker bij 30 graden.

 Tien minuten na rust gaf een Maense speler een steek pass op Danilson en het stond 0 – 2.

Quick Steps reageerde meteen, Ricardo Vrolijk, de Quick Steps middenvelder, schoot een lob vanaf ruim 25 over de te ver voor zijn doel staande keeper van Maense heen 1 – 2 en een minuut er na had de spits van Quick Steps zich even in moeten houden bij een droom kans om de gelijkmaker te scoren, helaas voor Quick Steps schoot hij de bal niet in,  maar over het doel van Maense.

Het kwartiertje van Maense nr 10 Jayson brak aan, deze spelers gaat na dit seizoen naar Sparta.

Jayson zou heel kort achter elkaar scoren, eerst ging hij een een-tweetje aan en ronde beheerst af 1 – 3.  Met nog een kwartier te spelen maakte dezelfde Jayson 1 – 4  en de hattrick van Jayson voltrok zich ook snel 1 – 5.

Dat Adilson er ook nog 1 – 6 van maakte is alleen belangrijk voorde statistieken. Een volkomen verdiende overwinning voor Maense laat daar geen twijfel over bestaan. Quick Steps degradeert hier door naar de vierde klasse.

Maar de groep van Quick Steps heeft op gisteren na, een uitstekende nacompetitie gespeeld met als hoogtepunt de winst na verlenging en strafschoppen op Gouda. Juist die laatste wedstrijd van dinsdag brak hun na de rust deze middag lelijk op, toen Maense het tempo ging opvoeren en de leeg gespeelde Quick- Steps spelers het eigenlijk niet meer konden belopen.

 Een nieuw seizoen met nieuwe kansen voor de Nijkerklaan bewoners, die lang stand hebben gehouden bij BVCB. En Maense gefeliciteerd met de promotie naar de derde klas, daar kunnen ze goed voor de dag komen. Het seizoen zit er op tot volgend seizoen.

Tekst:  Peter Grootscholten

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten