Updat foto’s|HVV promoveert naar 1e klasse na overtuigende zege op DONK

Op een bomvol sportpark Het Hoge Land, van TOGB, werd de finale om promotie naar de 1e klasse gespeeld. De Kroonleeuwen trokken aan het langste eind tegen tegenstander DONK uit Gouda.

Binnen een minuut moest keeper Guus Dicke al ingrijpen op een inzet van DONK. Een moment later kon de HVV-doelman een vrije trap van DONK vangen.

De eerste kans voor HVV kwam via Bello. De, vandaag ‘thuisspelende’ ploeg uit Gouda kwam met de schrik vrij nadat Marvin Vat de bal van de lijn haalde.

In de zevende minuut brak Felipe Bello uit aan de rechterkant. Hij maakte een goede actie en kon de bal afleggen aan Quinten Jakobs die de bal binnenschoof: 0-1 HVV.

Een paar minuten later was het Borsboom met de kans op 1-1 maar de bal werd goed opgevangen door de HVV-verdediging.

De volgende kans was voor Dekker die de bal ogenschijnlijk zwak inschoot maar DONK-doelman Van der Eem had toch wat moeite. De rebound kon niet worden verzilverd en werd weggewerkt door DONK.

Na twintig minuten kwam er een goede voorzet op Steens die de bal net niet lekker op zijn voet kreeg en Van der Eem kon op het nippertje redden. HVV was de bovenliggende partij en DONK leed veel slordig balverlies.

Twee minuten later moest HVV noodgedwongen wisselen. Aanvoerder Ernest Jansen ging eraf met een gat in zijn hoofd, Dante van der Heijden kwam in zijn plaats. Jansen kwam in botsing met Borsboom die ook een verband om zijn hoofd kreeg.

Na een halfuur kreeg Steens een vrije trap op een fijne plek, maar  zijn inzet was zwak en de DONK-doelman kon simpel vangen. Een minuut later kreeg doelman Dicke een wat korte bal terug in zijn zestien maar hij was alert en schoot de bal net voor de voeten van Borsboom weg.

In de 35e minuut kreeg HVV wederom een vrije trap aan de rechterkant. Dekker probeerde het in een keer met een indraaiende bal maar Van der Eem kon weer uit de lucht plukken.

Een minuut later was het Van Doeland die een corner mocht nemen, de bal kon worden ingekopt maar werd gepakt door Guus Dicke. Daarna mocht DONK een inworp nemen ter hoogte van de zestien. De inworp mislukte en HVV kon counteren maar Dekker kreeg de bal niet voor de goal.

In de 40e minuut kreeg HVV de zoveelste vrije trap. Steens probeerde het weer ineens maar de inzet was te zacht en kon worden gevangen door de Van der Eem.

In de slotfase van de eerste helft mocht DONK een vrije trap nemen. Overkamp legde de bal in de zestienmeter maar deze kon makkelijk weg worden gewerkt. Een minuut later claimde de reservebank van HVV een penalty voor hun ploeg maar de scheidsrechter floot voor een vrije trap voor DONK.

De ploeg uit Gouda stond bijna de gehele eerste helft onder druk van de Haagse ploeg. Er werd dan ook vaak fel getackeld en HVV kreeg veel vrije trappen. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was dan ook een vrije trap voor de Kroonleeuwen. De bal werd tot corner verwerkt maar deze werd niet gevaarlijk.

André Wetzel wisselde in de rust nog een keer. Tjin-Asjoe kwam in het veld voor Hagemann.

Het eerste gevaar van de tweede helft was van HVV. Wouter Vrijmoet gaf een scherpe voorzet vanaf de linkerkant maar keeper Van der Eem greep wederom in.

DONK kreeg daarna een corner die gevaarlijk in de zestien kwam maar de bal werd weggewerkt. In de omschakeling kwam Steens eruit maar hij schoot de bal van afstand net over.

Vijf minuten na rust moest Van der Eem ingrijpen voor DONK. Hij kon de bal niet gelijk vangen maar in tweede instantie had hij de bal klem.

Maher Hariti kwam erin bij DONK 10 minuten na rust. Hij kwam voor Damian van Veen die uitviel met een heftige bloedneus.

Spelverdeler Max van Gijn gaf de bal goed mee op Joppe Dekker die op de handen van Van der Eem schoot. Even later kon Vrijmoet een rush maken op de linkerflank. Maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Die hoekschop kwam perfect op het hoofd van Ole de Mooij en zo stond het 0-2 voor HVV.

Bij HVV kwamen Brouwers en Gorlee voor Steens en Van Gijn. Zakaria Mellah kwarm erin bij DONK voor Kaïssy.

Na 55 minuten mocht HVV wederom een vrije trap nemen. Invaller Gorlee schoot in de muur en mocht gelijk daarna de hoekschop nemen. De bal kwam weer in de buurt bij De Mooij maar dit keer kon hij niet inkoppen.

DONK-invaller Swiriwan kreeg de gele kaart na een felle tackle op Bello. Een kwartier voor tijd kreeg diezelfde Bello een harde tik. Dekker schoot de daaropvolgende vrije trap net over de kruising.

Een kwartier voor tijd vloeide de krachten zichtbaar weg, vooral bij DONK, dat steeds meer de lange bal zocht. HVV had de ploeg uit Gouda nu echt in de tang.

In de slotfase viel dan ook de beslissing. Joppe Dekker schoot en zijn inzet werd van richting veranderd: 3-0 en de staf vierde het feestje al.

Er was even later nog een opstootje na een gefrustreerde overtreding van Borsboom die daar geel voor kreeg. Nadat de boel was gesust wisselde Wetzel voor het laatst: Fenema kwam erin voor doelpuntenmaker Quinten Jakobs.

De scheidsrechter liet lang doorspelen, tot onvrede van de Kroonleuwen, maar de ploeg kwam niet meer in de problemen. Joppe Dekker had nog wel de 0-4 op zijn schoen na een fout van de doelman maar hij verzuimde te scoren. Invaller Gorlee kreeg ook nog een kans maar schoot net over de kruising.

Het laatste moment van de wedstrijd was een kans op de eretreffer voor DONK. Een scherpe corner werd op de lat gekopt door Roy van der Graaf.

HVV won terecht in Berkel en Rodenrijs en promoveert dus. De ploeg van André Wetzel mag komend seizoen uitkomen in de 1e klasse zaterdag.