Zevenklapper voor GDA tegen PGS Vogel

Op een ijzig koud Madestein won GDA vrij gemakkelijk van PGS/Vogel, na een 3-0 ruststand trokken de Loosduiners na nog eens vier doelpunten in de tweede helft een 7-0 overwinning binnen.

Na de winterstop, en het daarbij behorende trainingskamp op Gran Canaria, gaat het inmiddels aardig bij GDA want alleen van koploper Houtwijk werd (onterecht) nipt met 0-1 verloren maar voor de rest waren het louter driepunters die de Loosduinse formatie aan het totaal kon toevoegen. Daarbij sprongen de overwinningen op naaste concurrenten als Quintus, Erasmus en nu PGS/Vogel in het oog. Inmiddels vordert de competitie gestaag en met nog 11 wedstrijden in het vooruitzicht is de spanning tussen de eerste zes ploegen te snijden.

GDA startte voortvarend tegen PGS/Vogel en al na vier minuten kreeg Didi Eesiah een dot van een kans om de score te openen, een prima diepe bal van Arnout Ooijevaar bereikte Mark Okhuizen en zijn voorzet was op maat voor Didi Eesiah maar helaas had Didi ruzie met de bal en kreeg het speeltuig niet goed onder controle. PGS/Vogel moest zich beperken tot verdedigen en kwam sporadisch over de Loosduinse middenlijn. Tot de 25e minuut gebeurde er niet noemenswaardig veel als dat GDA veel balbezit had en leidde opnieuw balverlies aan PGS/Vogel zijde de openingsgoal in. Didi Eesiah zette goed druk en de terugspeelbal was aan de korte kant, de snelle buitenspeler kon nog net voor de doelman de bal beroeren en via de vallende doelman viel de bal voor de voeten van de meegelopen Mark Okhuizen die simpel binnen tikte 1-0. Het middenveld van GDA heerste en zette steeds de voorwaartse aan het werk. Eén van die middenvelders was in de tien minuten voor rust bepalend Gökmen Coban dook steeds op in de aanvalslinie van GDA en de verdediging van PGS had daar geen vat op.

Na een mooie steekpas ging Gökmen alleen op de keeper af maar Gökmen koos voor eigen succes terwijl Didi Eesiah was meegelopen en vrij aanspeelbaar was en u raad het al Coban zag zijn inzet tegen de doelman af ketsen. Na veertig minuten keek PGS/Vogel trainer Vita Lorente op de klok en met zijn ploeterende ploeg dacht hij met een “voordelige” 1-0 achterstand de rust te halen. Vlak daarna mocht GDA een corner aan de linkerkant nemen de bal en kwam weer bij Gökmen Coban die in het strafschopgebied met zijn rug van het vijandelijke doelgebied af dribbelde maar toch onderuit gehaald werd. De terecht toekende strafschop werd in de 44e minuut door Arnoud Ooijevaar feilloos benut 2-0. Twee minuten later weer een steekbal waar Gökmen Coban achteraan ging en wederom kon Coban alleen maar gestuit worden door een overtreding waardoor scheidsrechter Strijd niets anders kon doen dan de bal binnen twee minuten nogmaals op de stip te leggen. Weer Arnout Ooijevaar koos nu voor de andere hoek en zette GDA in de 45e minuut op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na rust probeerde PGS/Vogel aan te zetten maar de Ockenburgh-bewoners konden deze middag geen echte potten breken. GDA counterde in de 51e minuut slim en leek een voorzet van Justin Schoenmaker op maat voor Mark Okhuizen maar de spits ging net onder de bal door. GDA trainer Ronald Paats bracht de lang geblesseerde Sander van der Ende in het veld en het was juist Sander die voor GDA in de tweede helft de score in de 71e minuut een positief vervolg gaf, de vrije trap genomen door Jeroen Mantel kopte van der Ende via de binnenkant van de paal binnen 4-0. Weer één minuut later viel het mooiste doelpunt van de middag, een voorzet van Jeroen Mantel viel bij de tweede paal iets achter Nick Selier maar de middenvelder schoot uit de draai de bal met links prachtig in de kruising 5-0. PGS/Vogel doolde in het rond en een grotere score behoorde vanmiddag voor GDA duidelijk tot de mogelijkheden en in de 80e minuut was het weer raak, een aanval over de linkerkant werd opgezet door Nick Selier en zijn voorzet werd bij de tweede paal door Jeroen Mantel binnen gelopen 6-0. De honger van de Loosduiners was nog niet helemaal gestild en de op een doelpunt loerende Gökmen Coban kwam ook op het scorelijstje te staan, na een voorzet van de ingevallen Michael van Zwam miste Sander van der Ende een grote kans door over de bal heen te trappen maar de bal rolde door naar Gökmen Coban en die pakte het cadeautje gretig uit door de eindstand op 7-0 te zetten.

Dinsdag speelt GDA een inhaalduel op Sportpark Escamp aan de Dedemsvaartweg tegen VCS dat deze speelronde met 1-5 te sterk was voor HMSH. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dhr.Pieterman en begint om 20.00 uur.