Zakelijke overwinning van FC Westland op Bristol Team

De zaalvoetballers van FC Westland hebben opnieuw Bristol Team weten te verslaan. Waar in de uitwedstrijd een overtuigende 2-9 zege werd geboekt, werd het vrijdag een zakelijke en af en toe fletse 3-0 overwinning.

Waar FC Westland de afgelopen weken nog wel eens slap aan de wedstrijd begon, stond FCW tegen Bristol Team gefocust aan de aftrap. Het team uit Roosendaal stelde zich zeer defensief op en de ploeg van James Dhanai had moeite om door het blok van de laagvlieger heen te komen. Het technisch sterkere FCW wist meerdere malen tot goede kansen te komen, maar stuitte voortdurend op de uitblinkende keeper Mark Smith , in de regio nog bekend als oud-doelman van DHC. Pas in de laatste twee minuten van de 1e helft was het Anouar Attal Haoui, op knap aangeven van Jabrane El Youssefi, die de score wist te openen. Vervolgens was het Rafik El Osrouti ,middels een vrije trap, die de ruststand op 2-0 bepaalde. De tweede helft kabbelde zonder al te veel hoogtepunten voort. Westlandse keeper Barry Botman werd weinig getest door de uitploeg. Mo Maatoug bepaalde 9 minuten voor tijd de eindstand op 3-0. FC Westland blijft hierdoor in het spoor van ZVG Cagemax, welke met 2 verliespunten minder nog steeds de betere papieren heeft voor het kampioenschap in de Eerste Divisie B. Echter staat het spektakelstuk tussen beide ploegen in Gorinchem binnenkort op het programma, onduidelijk is nog wat de precieze datum zal worden. Het huidige programma op 5 april valt samen met Laylat Al-Qadr, een belangrijke gelegenheid voor veel spelers van beide ploegen.