Wippolder en Mark Moen gaan nog twee jaar door

Mark Moen is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van de selectie van Wippolder. 

Na een gesprek met voorzitter Ton Maas waren beide partijen er snel uit.  Van beide kanten is men zeer tevreden over de samenwerking. Maas: “Op sportief vlak doet de selectie het prima.

Het eerste elftal staat op een tweede plaats en laat zien, attractief voetbal te kunnen spelen en een goede ontwikkeling door te maken. Ook de ontwikkeling van het tweede elftal en de aansluiting met de jeugd verlopen naar wens en daarnaast verloopt de onderlinge samenwerking met de technische staf erg prettig”.

Tarantino stopt

Een tegenvaller is het stoppen van assistent-trainer Sandro Tarantino. Tarantino stopt in verband met de overgang naar de zaterdag waardoor het voor hem niet meer te combineren valt vanaf volgend jaar. Hiermee stopt de meer dan prettige samenwerking die beide trainers vele jaren hebben gehad bij VUC en op dit moment hebben bij Wippolder. Het tweetal maakt natuurlijk samen het seizoen af en hoopt op een mooie afsluiting van de jarenlange samenwerking.

Contract verlenging 

Na een positief advies vanuit diverse geledingen binnen de club was het Wippolder-bestuur er met Moen zelf ook snel uit. Wippolder draait dit jaar bovenin mee en doet dus nadrukkelijk mee om de prijzen. Naast het attractieve voetbal heeft Moen een prima spelersgroep neergezet waarbij hij oog houdt voor de eigen identiteit van Wippolder met de grote kern aan ‘eigen jongens’ en het doorstromen van eigen talent vanuit de club. Daarnaast is het bestuur te spreken over de inzet van de 47 jarige hoofdtrainer op andere vlakken. Zo houdt hij rekening met de verbinding tussen jeugd en selectie en organiseert hij het trainingskamp naar Marbella. Voldoende redenen dus voor het bestuur om de verbintenis te verlengen. 

Moen: “het afgelopen jaar ben ik positief verrast door de energie die er in de club zit en leeft. Ondanks de moeilijke tijd zijn er ongelofelijk veel mensen met een Wippolder hart keihard aan het werk om de club gezond te houden en daarnaast ook verder uit te bouwen. Vernieuwing van het douche-systeem, een 2e kunstgrasveld, zonnepanelen, en stappen maken als organisatie zijn belangrijke projecten voor de club de komende periode. Ik vind het mooi om te zien dat een ieder hier zijn steentje aan bij wil dragen”. Ook voor wat betreft kwaliteit in de spelersgroep is Moen te spreken. “Er zit veel potentie in deze groep van met name eigen jongens. Met enkele kwalitatieve versterkingen is het elftal nog sterker geworden en zijn de nieuwe jongens direct opgenomen”. 

Door met twee jaar te verlengen wordt vanuit zowel de club als de trainer vertrouwen uitgesproken en wil de club zorgen voor rust en continuïteit. Over de invulling van het assistent-trainerschap zal de club op zeer korte termijn duidelijkheid geven. Ook de gesprekken met de andere leden van de technische staf en de spelersgroep zullen binnenkort vervolgd worden.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten