WIK 2e helft van slag  bij Voorschoten ’97

Welke voetbalkenner in de rust van Voorschoten’97 tegen WIK een uitslag van 7 – 1 zou hebben voorspeld zou  niet serieus genomen worden. De eerste speelhelft waren de Zuiderparkbewoners de bovenliggende ploeg. De spelers van trainer Geoffrey van Loenen hadden het spel volledig onder controle. De eerste kans kwam in de 9e minuut, een vrije schietkans voor het doel van Chris van der Mijn, werd verknald door Tom Koning, die de bal volledig verkeerd raakte. In de 20e minuut zag middenvelder Jesse van Vianen zijn inzet door de Voorschotense doelman verijdeld worden. Nog geen minuut later liet scheidsrechter Essaghir een zwaar obstructie voorval tegen Wesley Spaan op rand strafschopgebied doorspelen. De eerste scoringskans voor de formatie van trainer Luhulima kwam in de 28e minuut en was direct raak. Een perfecte steekpass van Rick van der Maas werd feilloos door Justin Aschman ingeschoten. Een domper voor de Hagenaars. WIK  bleef ondanks de 1-0 achterstand hun systeem gedisciplineerd spelen. Deze speelwijze werd in de 36e minuut beloond met de gelijkmaker van de goed spelende Joey Doorschot.

WIK onherkenbaar

Wat er in de thee heeft gezeten tijdens de rust blijft een raadsel. De elf van WIK waren volledig van slag. Na 1 minuut stond de gehele verdediging aan de grond genageld en kon Timo van Aken Voorschoten zonder moeite de stand op 2-1 brengen. In de 48e en 49e minuut hield doelman Eddy Bakker met prima ingrepen Voorschoten van verder scoren af. In de 52e minuut scoorde wederom Timo van Aken op aangeven van Melle Rekvelt, de 3-1. De organisatie bij de Zuiderparkers bleef uit waardoor Voorschoten gemakkelijk met doelpunten van Melle Rekvelt in de 66e minuut de 4-1 en vervolgens de 5-1 binnenschoot. Roy Elligens in 69e en 75e minuut de 6-1 en 7-1 op het scorebord aan liet brengen.   Een sportieve wedstrijd waar “De Wikkers” de 2e helft volledig de weg kwijt waren waardoor de spelers van Voorschoten de laatste 45 minuten zich volledig konden uitleven.