Westlandia O17-1 en O17-2 promoveren op dezelfde dag naar een hogere divisie

De O17-1 van Westlandia slaagde er vorige week niet in punten te vergaren tegen de directe concurrent Hercules uit Utrecht. Hierdoor kreeg de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag aanzienlijk belang, waarbij Westlandia door een indrukwekkende overwinning op Smitshoek kampioen werd in de 4e divisie en nu promoveert naar de 3e divisie landelijk. Dit vormt een bijzondere bekroning op het seizoen voor de spelers onder leiding van de trainers Sander Wilders, Sami Bahtiri en Tim van Marrewijk.

Westlandia JO17-1 opende de score na 29 minuten en verdubbelde deze na 42 minuten tot 2-0. De voorsprong werd vergroot tot 3-0 toen Westlandia JO17-1 na 48 minuten opnieuw scoorde. Na 60 minuten benutte Westlandia JO17-1 een kans en bracht daarmee de score op 4-0. In de 71e minuut werd de voorsprong vergroot tot 5-0, gevolgd door nog een benutte kans in de 88e minuut, waarmee de eindstand op 6-0 kwam. Deze overwinning in de laatste competitiewedstrijd resulteerde in de eerste plaats op de ranglijst, terwijl VV Smitshoek op de vijfde plaats eindigde. In de laatste vijf wedstrijden behaalde Westlandia vier overwinningen en leed slechts één nederlaag, terwijl VV Smitshoek twee overwinningen en drie nederlagen registreerde.

Westlandia JO17-2 aan top na winst Verburch JO17-1

Westlandia JO17-2 bereikte de toppositie in de Hoofdklasse (2e fase) door Verburch JO17-1 met 3-0 te verslaan in de thuiswedstrijd. Na zeven wedstrijden met een gelijk aantal punten gespeeld te hebben tegen Verburch JO17-1 geniet Westlandia nu van de welverdiende toppositie. Verburch eindigt op de tweede plaats in de competitie. Met dit resultaat promoveert Westlandia O17-2 naar de 7e divisie, het niveau waarop alleen maar O17-1-teams acteren. Dit vormt een plezierige bijkomstigheid na jaren van hard werken en spelersontwikkeling voor de jongens van Joost Heemskerk, Richard van Schie en Bjorn Heuting.

In de onderbouw werd afgelopen zaterdagochtend de O10-3 kampioen en het weekend ervoor de O14-1 ongeslagen kampioen en promoveert naar de 3de divisie.

Namens Westlandia, het Technisch Kader, de coördinatoren Edwin vd Nouweland, Michel v Zanten en Hoofd Opleiding Pieter Jongmans, proficiat aan alle spelers, begeleiders en ouders! Mogen alle steun en support worden meegenomen naar de voorjaarscompetities!