Wayne Delgado dos Santos nieuwe trainer DSO

Vierde Divisionist DSO heeft Wayne Delgado dos Santos (37) voor volgend seizoen als de nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. Hij is momenteel trainer bij het Rotterdamse VOC dat in dezelfde afdeling als de Zoetermeerders uitkomt.

Delgado dos Santos tekent een contract voor één seizoen voor de voetbaljaargang 2024/2025 met een optie voor een volgend seizoen. Hij is maar liefst zeventien seizoenen aan VOC verbonden en bekleedde daar verschillende functies, waaronder dus die van hoofdtrainer. In deze functie is hij voor het tweede seizoen bij VOC actief.

Wayne_DSO.jpg

“Ik ben bijzonder blij met deze nieuwe uitdaging”, reageert Wayne Delgado dos Santos. “Een collega van mij bij Stedelink in Zoetermeer, die jeugdtrainer is bij DSO, gooide het balletje op bij de club. Ik ben vervolgens blanco de gesprekken ingegaan. Het trok mij aan dat er bij DSO gaat worden doorgepakt. De ambities van de nieuwe voorzitter Pier Anne Nawijn en de TC spreken mij bijzonder aan. Ik heb zodoende het gevoel dat ik een mooi project ga instappen”.

Delgado dos Santos: “Het belangrijkste is dat we op één lijn zitten. DSO heeft de ambitie uitgesproken om met het eerste elftal zo hoog mogelijk te spelen. Ik werk graag in zo’n ambiance die prestatiegericht voetbal uitstraalt, waarbij ook de eigen opleiding nauw wordt betrokken”.

Vertrouwen
“We hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking met Wayne Delgado dos Santos”, reageert de beoogd nieuwe voorzitter Pier Anne Nawijn namens het bestuur. “Er ontstond meteen een goede klik. We hebben beiden dezelfde ambities om DSO naar een hoger niveau te brengen. Zowel met het eerste elftal als met onze opleiding die daar een belangrijke rol in speelt”.

DSO en VOC, de huidige vereniging van Wayne Delgado dos Santos, strijden in de Vierde Divisie B beiden voor lijfsbehoud. Beide clubs ontmoeten elkaar nog in Zoetermeer. Tijdens dit duel zal Delgado dos Santos uit respect naar beide verenigingen de coaching bij de Rotterdammers aan zijn assistent van VOC overlaten.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten