Wake-up call ADO Den Haag voorkomt niet eerste uitverlies bij Helmond Sport

Na de eclatante 6 – 0 overwinning afgelopen maandagavond in eigen huis tegen Jong FC Utrecht ging ADO Den Haag vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport. Na een dramatisch begin wat resulteerde in een 2 – 0 achterstand slaagde de Hagenaars er nog wel in om de stand gelijk te trekken (2 – 2) maar tien minuten voor tijd werd een strafschop de bezoekers fataal (3 – 2).

Eerste tien minuten

De start van de Hagenaars in een ijskoud GS Staalwerken Stadion in Helmond was dramatisch. Binnen 9 minuten keken de bezoekers al tegen een 2 – 0 achterstand aan. Arno van Keilegom, die volkomen vrij stond, tekende de 1 – 0 aan en Martijn Kaars kon ook profiteren van teveel ruimte die hem geboden werd (2 – 0).

Wijzigingen basis

Ten opzichte van afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht was er één wijziging. Matteo Waem keerde terug van een blessure ten koste van Bart van Hintum die geschorst was. Silvinho Esajas zat na zijn schorsing weer bij de selectie.

Henk Veerman

Door de vroege achterstand was er nog genoeg tijd om de orde op zaken te stellen. Halverwege de eerste helft kreeg Veerman na een uitstekende steekbal van Jort van der Sande de bal voor zijn voeten speelde vervolgens de keeper uit en tekende de 2 – 1 aan.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De thuisploeg van trainer Bob Peeters zorgde na een kleine tien minuten voor het eerste echte grote gevaar. Een schot van Anthony van den Hurk van een meter of twintig werd knap gekeerd door de Haagse doelman. Een paar minuten later was het Veerman die de bezoekers weer langszij bracht. De topschutter kopte op aangeven van Joel Ideho feilloos raak en zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Niet veel later was de Volendammer dicht bij de 2 -3 maar zijn kopbal vloog net over het Helmondse doel.

‘Derde Haagse goal’

Op basis van de tweede helft was het de ploeg van Kalezić die de meeste aanspraak mocht maken op de winnende goal. Met nog tien minuten te gaan viel het doelpunt echter aan de andere kant.

Amir Absalem

Scheidsrechter Robin Hensgens kende een strafschop toe aan de thuisclub nadat Amir Absalem zijn tegenstander licht vasthield in de zestien. Clubtopscorer Martin Kaars liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en tekende de 3 – 2 aan. De Hagenaars moesten opnieuw in de achtervolging. Met drie wissels in de slotfase probeerde Kalezić nog wat te forceren maar het geluk in eerdere wedstrijden (ondermeer FC Emmen en FC Dordrecht uit) had ADO dit keer niet. De bezoekers keerden dus met lege handen terug naar de Hofstad. Een reeks van tien uitwedstrijden in de KKD zonder nederlaag kwam daarmee ten einde.

Karakteristieken

Helmond Sport – ADO Den Haag :  3 – 2 (2 – 1)

Scoreverloop : 4e min. 1 – 0 v.Keilegom, 9e min. 2 – 0 Kaars, 23e min. 2 – 1 Veerman, 58e min. 2 – 2 Veerman, 80e min. 3 – 2 Kaars(p)

Gele kaarten : v.d.Eynden (Helmond Sport), Christensen, Absalem, Granli, Sürmeli, Sellouki (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers :  1.741

Opstelling Helmond Sport : v.d.Steen, Schroijen, Kräts, v.d.Eynden, v.Vlerken (29/Schmidt), v.Keilegom, Botos, Ludwig (82/Lieftink), Kaars, Mallahi (67/Amuzu), v.d.Hurk (67/Lorentzen)

Opstelling ADO Den Haag : Nikiema, Granli (82/Komljenovic) , Waem, Sürmeli , v.Mieghem (88/Siereveld), v.d.Sande, Christensen (68/Sellouki) , Koudossou, Absalem, Ideho (82/Hamdaoui) , Veerman

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl