VV Katwijk een maatje te groot voor Jong FC Volendam

De aanwezige toeschouwers hebben de eerste 45 minuten van de wedstrijd VV Katwijk – Jong Volendam volop kunnen genieten van een voortreffelijk spelend Katwijk.  Vanaf de eerste minuut hielden de Katwijkers de Volendammers onder druk.  In de 3e minuut was het Ahmed el Azzouti die een schitterende aanval over drie schijven afrondde en de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Nog een vier minuten laten was het aanvoerder Robert Susan, die drie tegenstanders op het verkeerde been zette en vervolgens de Volendamse doelman Barry Lauwers kansloos liet. In de 20e en 21 minuut vergat de steeds mee opkomende rechtervleugelverdediger Bart Sinteur en direct daarop El Azzouti de scoren op te voeren. Bart Sinteur ging voor eigen roem. In de 28e minuut was het El Azzoutti die de bal vrij voor langs schoot inplaats van in het doel. Toch was het El Azzouti die in de 29e minuut Katwijk naar de 3-0 schoot. Het elftal liep gesmeerd, veel beweging,  sterk balbezit. Een elftal met veel uitblinkers. Sterk op het middenveld opereerde Killian van Mil en de van Volendam overkomende Robin Schulte, die zeker deze partij tegen zijn oude club met winst wilde afsluiten. Vijf minuten voor de thee zette Tim Freriks de stand op 4-0. Een rechterspits met een prima schot in het linkerbeen. In de 45e minuut kreeg Lequincio Zeefuik   van Volendam de eerste mogelijkheid om te scoren. Hij vond doelman Jean Paul van Leeuwen van Katwijk op zijn weg. Met een voortreffelijke redding loodste de doelman Katwijk met een 4-0 voorsprong de kleedkamers in.

Man of the Match

De 2e helft hield Katwijk in een lager tempo de wedstrijd volledig onder controle. Voor de toeschouwers iets minder aantrekkelijk echter zij genoten van de vele individuele klasse van een groot aantal nieuwkomers op sportpark “De Krom”. In de 65 minuut maakte Killian van Mil vanuit een scrimmage de 5-0. Trainer Anthony Correira nam de gelegenheid waar om zijn sterke wisselbank ook nog even aan de wedstrijd te laten proeven. Zo werd invaller Mukhtar Suleiman in de 58e minuut de diepte ingestuurd en op volle snelheid liet hij doelman Lauwers van Volendam kansloos en scoorde de 6-0. De “Man of the Match” Ahmed el Azzouti maakte met zijn 3e doelpunt vlak voor tijd de eindstand op het scorebord 7-0.

Met deze scherpte in het team en hoogstwaarschijnlijk de sterkste wisselbank in de 2e divisie staat er komend seizoen nog een hoop spektakel te wachten op het sportpark de Krom. Aanstaande zaterdag een mooie graadmeter, de uitwedstrijd tegen het altijd voor Katwijk lastige Noordwijk. Vele voetballiefhebbers verheugen zich nu al op deze topper aanstaande zaterdag.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher