Vredenburch een maatje te groot voor een dapper spelend Houtwijk

Wij zijn bij Vredenburch weer prima ontvangen door de voorzitter – gastheer Fred Zwaan, die aan ons meldde dat de club momenteel goed draait aan het Julialaantje. Wij schrijven al een tijdje zwarte cijfers en de club groeit als kool met + 550 spelende leden.

Wedstrijdverloop

Wij maken onder tropische omstandigheden de aftrap mee. Tegen een Vredenburch in hun beste vorm. Als Houtwijk kans wil maken om te scoren, moet je dat voor de rust doen, na  rust is Vredenburch ongenaakbaar in de afronding.  De middenvelders van de Rijswijkse ploeg hebben een goed spel inzicht. Het zal niet meevallen voor Houtwijk, om bij de goal van Vredenburch keeper Jay Veerman te komen. Vredenburch spits Johny Vergeer lost dan ook het eerste schot van de wedstrijd, die naast het doel ging van Houtwijk keeper Jeroen Everitz.

Dit was al de eerste waarschuwing voor de mannen van trainer Jan Kloor, dat het geen gemakkelijk middagje ging worden. Bij beide clubs is  de grote vorm nog niet waarneembaar. Houtwijk keeper Jeroen Everitz redde nog een keer met de voet op een inzet van Vredenburch.

Toch komt Vredenburch onverwachts en te snel op een ruime voorsprong. De bal komt van de lat terug, en uit die stuiter scoorde Vredenburcher Brian Blanceville 1 – 0. Dezelfde speler maakte ook zijn tweede goal voor het team van Remco Torken: 2 – 0.

Als wij dan naar een wedstrijd zitten te kijken die sportief is, waarin weinig snelheid van handelen is te bespeuren. Wordt er ook nog om de 15 minuten een drink pauze ingelast. Prima, het zal allemaal wel in gezamenlijk overleg zijn gegaan met beide teams. Het publiek zit daar niet op te wachten. Eer dat je dan weer aan de gang bent, is de volgende drinkpauze alweer aangekondigd. KNVB – scheidsrechter Akash Mahangi floot bij een 2 – 0 ruststand af. Deze man had niet zijn grootse vorm mee gebracht vanuit Rotterdam.

Tweede helft

Houtwijk had jammer genoeg t.o.v. een week geleden, niet zijn grootse vorm mee genomen naar het mooie Vredenburch complex. Invaller Rico Siebering van de thuisclub, die tevens later in de wedstrijd zou uitvallen met een hamstring blessure, maakt kort na rust  3 – 0. En of Houtwijk bij deze tussenstand en deze hitte, nog uit een ander vaatje gaat tappen, daar twijfelden wij sterk aan. Vredenburch had het overwicht, is goed op elkaar ingespeeld, en hield dat overwicht stevig vast.

Slotfase

Vredenburch stoomde door na rust. Een scherpe uitval over rechts en Alex Jacobs gaf op snelheid een voorzet op maat. Spits Rico Deekman rondde dit fraai af: 4 – 0. De wedstrijd lijkt gespeeld, nee is al gespeeld, en dat antwoord kwam ook even later. Eerst kwam Vredenburch kort met 10 man te staan, kennelijk even geen wissels meer. Maar tweede keeper van de thuisclub, Brian Kuiper, kwam zag en overwon alles in korte tijd. Rico Deekman gaf vanaf de rechterkant een voorzet en Vredenburch haar reserve keeper Brian Kuiper schoot de 5 – 0 in de slotminuut loeihard tegen de touwen. De spelers kregen na afloop ook applaus, vanaf de behoorlijk volle tribune.

Die goal werd door de begeleiding en voor al zijn Vredenburch medespelers, meer gevierd dan de eerste 4 goals bij elkaar werden gevierd. Deze Kuiper kreeg net geen applaus wissel meer aangeboden. Een meer dan verdiende overwinning voor Vredenburch.

Aanstaande zaterdag laatste beker duel Quick- Steps – Houtwijk aanvang: 14.30 uur.

Redactie: Peter Grootscholten
Foto`s: Vincent Silvius