Verburch toont veerkracht op toernooi Sportclub Monster

Verburch is het seizoen op een positieve manier gestart. Na enkele trainingen speelde het vlaggenschip afgelopen dinsdag zijn eerste verdienstelijke oefenwedstrijd tegen de buurman en gewaardeerde tegenstander Sportclub Monster.

Sportclub Monster wist vorig jaar 3x te winnen en dat doet bij de poelukkers nog steeds een beetje pijn. De eerste 15 minuten werden dan ook door monster gedomineerd, Verburch begon met ontzag maar herpakte zich naarmate de 1e helft vorderde. Wat uiteindelijk resulteerde in een aantal goede kansen maar waarin Verburch zichzelf niet beloonde.

Aan het begin van de 2e helft werd er flink gewisseld aan beide kanten. Verburch probeerde het goede spel vanuit de 1e helft door te zetten, maar moet als eerste de bal uit het doel halen. Vanaf de rechterkant werd er een voorzet niet goed verwerkt waardoor de vers ingekomen linksbuiten onhoudbaar op doel schoot. Een flinke tegenvaller maar waar in het verleden Verburch op een dinsdag avond gehaast uit het werk het liep lopen. Herpakte Verburch zich goed, via de rechterkant werd de aanval opgezet en vanuit een afgemeten voorzet van Serkan op Vince van der Knaap werd de 1-1 binnen gekopt. Ook na de 1-1 had Verburch het spel overwicht al kwam monster er een aantal keer gevaarlijk uit. Door een goed keepende Tom van der Spek kon erger worden voorkomen. Helaas bleek het niet voldoende, in de 80e minuut viel een speler van Monster buiten de 16 meter. Voor de jongens van Verburch was er überhaupt de vraag waarom er gefloten werd, maar zowel de Scheidsrechter als de bank van Sc monster wezen resoluut naar de penalty stip. Na wat geklaag onderling verzilverde Monster de penalty wat uiteindelijk resulteerde in de onterechte uitslag van 2-1.

Genoeg positieve dingen die meegenomen kunnen worden naar zaterdag waarin de andere buurman VELO staat te wachten.

Met een flink aantal wijzigingen is het voor zowel de trainers als spelers aftasten en wennen, maar ondanks dat is de sfeer in de groep goed te noemen.

Na een positieve wedstrijd afgelopen dinsdag stond vandaag VELO op het programma. VELO, waar in het verleden mooie wedstrijden tegen gespeeld zijn, hebben de laatste jaren flinke stappen gemaakt. Van de start in de 4e klasse naar nu een stabiele 1e klasser, iets wat Verburch uiteindelijk ook graag ziet gebeuren. Door Verburch werd gestart in de volgende formatie: Tom van der Spek, Daan Bekkers, Riley van Hees, Sander Lorsheyd, Shane Bruinen, Revy Verbeek, Stef  Geertsema, Ryan Harteveld, Nick van Zijl, Vince van der Knaap, Ilhan Senturk.

Verburch startte de wedstrijd goed en het spel van afgelopen dinsdag werd door getrokken naar vandaag. Al kon het niet heel gevaarlijk worden. En Helaas viel Vince van der Knaap na 15 minuten uit met een ogenschijnlijk ongelukkige blessure. VELO herpakte zich na 20 minuten wat resulteerde in meer overwicht en een aantal gevaarlijke momenten. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat velo op een terechte 1-0 kwam via een afstand schot. Waar Verburch zich afgelopen dinsdag goed herpakte, was dit vandaag niet het geval. Verburch liet zichzelf in de steek en kreeg op een ongelukkige manier de 2-0 en 3-0 tegen.

Gelukkig konden de trainers Zuiderwijk en Nordmann een aantal spelers wisselen, wat zorgde voor nieuw elan en energie wat Verburch de 2e helft goed kon gebruiken. VELO was de 2e helft minder scherp en de nieuw ingebrachte spelers bij Verburch hebben zichzelf een goede dienst bewezen. Vanuit inzet en passie kwam Verburch via Serkan snel op 3-1. De eer was gered en zowel VELO en Verburch legden hierna een leuk en sportieve wedstrijd op de mat. Waarbij menig toeschouwer dacht dat de wedstrijd gespeeld bewees Verburch het tegendeel nogmaals Serkan die wederom een doelpunt maakte en voor de 3-2 zorgde. Uiteindelijk beloonde Verburch zichzelf en kon Tim van Luijk van uit een zelf opgezette actie via de kluts de 3-3 binnen schieten. Het positieve gevoel overheerst en met de inzet die de afgelopen 2 wedstrijden zichtbaar was, kan Verburch net als vorig jaar een heel leuk seizoen in de 3e klasse tegemoet zien.