Verburch levert te weinig

Na 2 weken niet gevoetbald te hebben stond afgelopen zaterdag de altijd lastige thuis wedstrijd tegen Sv Duindorp op het programma. De heen en tevens eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Duindorp eindigde afgelopen september in een terechte 3-3. Duindorp vorige weekend nog gelijk spelend tegen kampioen Sc Monster is in het verleden altijd een lastige tegenstander geweest.

Met een goede opkomst aan publiek werd er om 14.30 afgetrapt. In het begin van de wedstrijd was het Verburch dat door verzorgd voetbal redelijk gevaarlijk kon worden maar niet de trekker kon over halen. Duindorp legde daarentegen veel strijd op de mat en de jonge oranje hemden leken het daar moeilijk mee te hebben. Na weinig echt gevaarlijk momenten maar vermakelijke eerste helft werd bij een 0-0 rust stand de warme kleedkamer opgezocht.

Voor dat iedere supporter ze plek weer had ingenomen stond het vlak na rust pardoes 0-1. Na slordig bal verlies kon de aanvaller van Duindorp vrij uit op goal schieten en stond het tegen ieder zijn verwachting in 0-1. Als Verburch supporter weet je dan dat het nog een moeilijkere middag gaat worden. Duindorp liep achteruit maar had in de voorwaartse 2 snelle handenbinders lopen waar de verdediging van Verburch zijn handen vol aan had. Verburch had daarna ook het meest bal bezit maar kon helaas niet gevaarlijk worden. Doordat Verburch ook wat meer risico ging nemen kon uiteindelijk Duindorp met een mooie goal uit lopen naar 0-2. Hierna was het doek gevallen, het werd nog even 1-2 maar door vlaggen van de grens van Duindorp werd dat doelpunt afgekeurd.

Aan de technische staf de taak om voort te borduren op de degelijke 1e helft en de 2e helft maar snel te vergeten. Overigens was het niet alleen maar negatief deze middag, Tim Uitvlugt maakte op zijn 17e zijn basis debuut in het vlaggenschip en speelde zeker niet onverdienstelijk. Op naar volgende week waar er om 14.30 word afgetrapt in en tegen Schipluiden. Tot dan!