Verburch bekroont seizoen met promotie

De afgelopen weken was er iets binnen de vereniging gaan leven wat je niet vaak meer zal mee maken. Van jeugdspeler tot ervaren supporter iedereen deed alles voor het mooie Oranje. Als de eerste klant bij de plaatselijke slager om 0700 met een oranje shirt komt binnen gelopen, dan weet je dat het vandaag moet en zal gebeuren. Alles was in gereedheid gebracht om de trots van de Poeluk naar de overwinning te loodsen.

Binnen de spelers groep is er na de winterstop iets ontstaan waar menig trainer op hoopt, geen gezeik en iedere training en wedstrijd je stinkende best doen. Dit met de support van een geweldige achterban kon het zaterdag dan eigenlijk dan ook niet anders als goed gaan. Vanaf 11.00 verzamelde de eerste supporters aan de arckelweg om alles in goede banen te leiden. De bussen stonden klaar en om 12.00 werd er gezamenlijk op gereden naar Noordwijk. Na een busrit van +- 3 kwartier werd de spelersgroep geweldig onthaald door de mee gereisde supporters. De toon was gezet.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat dit een mooie wedstrijd ging worden. Legmeervogels een leuke voetballende ploeg met goede gasten die er alles aan gelegen was om er een mooie wedstrijd van te maken. Beide ploegen schroomde de duels niet en soms was het aan beide kanten over het randje, maar een uitstekende leidend arbitraal trio en 2 teams die er een mooi gevecht van wilde maken hadden de gehele wedstrijd respect voor elkaar.

Het was Legmeervogels dat de eerste 10 minuten het betere van het speld had, Verburch zoals altijd dodelijk in de omschakeling liet het spel aan de Vogels en bij het minste of geringste bal verlies was het Duo Tim Uitvlugt Vince van der Knaap er als de kippen bij om het de verdediging lastig te maken.

Dit resulteerde ook in iet wat onverwachte 0-1, na goed door zetten aan de rechter kant van Uitvlugt was het Van der Knaap die zoals altijd op de juiste plek stond. Legmeervogels was een beetje van de leg en wat er al snel voor zorgde dat een verdwaalde voorzet van Terence van den Berg resulteerde in de 0-2. Verburch had Legmeervogels in de hoek gedrukt en liet het spel aan de tegenstander. Wederom was het een zwakke bal door het midden die Van der Knaap wist te onderscheppen, met machtige passen en slim fysiek spel was het vanaf +- 20 meter van der Knaap die Verburch op 0-3 kon zetten. Verburch op rozen! Maar zoals de afgelopen 2 wedstrijden kon de tegenstander relatief eenvoudig 1-3 binnen tikken en 3 minuten zelfs 2-3 op het scorebord zetten.

De 2e helft begon net als de eerste helft, het was Legmeervogels dat het spelde probeerde te maken en Verburch die de tegenstander in de omschakeling wilde pakken. Vanuit een goede combinatie was het de goed spelende Justin de Kok die in de zestien meter werd neer gelegd. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een penalty geven, deze werd uiteraard verzilverd door Van der Knaap 2-4. Hierna leek het lange tijd goed te gaan maar toch was het Legmeervogels dat in de 92e minuut na naïef balverlies snoei hard de bal kon binnen koppen 3-4. Iedereen bij Verburch hield zijn adem in, maar wie anders als Van der Knaap nam zijn ploeg bij de hand en na wederom knullig bal verlies kon hij de 3-5 eenvoudig binnen schieten. De scheidsrechter floot hierna direct af en het Oranje feest kon los barsten. Verburch die mooie club daar in Poeldijk is het gelukt om 3 2e klassers te verslaan de promotie is dan ook meer dan terecht. Nog een dank woord aan VV Noordwijk het arbitrale trio en de tegenstander Legmeervogels ook zonder jullie had deze mooie dag niet kunnen plaats vinden.