VELO pakt eerste overwinning

Na drie remises op rij ging VELO in deze wedstrijd tegen regiogenoot Den Hoorn voor de drie punten. Na een 0-0 ruststand en een 0-1 achterstand kwam een veerkrachtig VELO terug tot 1-1 en wist in de ultieme extra tijd nog met 2-1 een mooie overwinning te pakken.

Den Hoorn liet vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk blijken dat het voor de drie punten kwam. VELO werd onder druk gezet door een aanvallend Den Hoorn dat gebruik maakte van het windvoordeel maar doelpogingen van Chiaro Camarda en Remo de Vroege hadden geen positief resultaat. VELO speelde onzuiver en moest zich weer beperken tot enkele counters maar de doelpogingen van Mike Das en Manz Djoeneri leverden ook geen doelpunten op. Sietse Fidom, niet echt in de wedstrijd, werd vervangen door Storm Verheijen. Rond de 40e minuut leek het eerste doelpunt te vallen voor de gasten maar met een fraaie redding wist VELO-doelman Jason Vis, vervanger van de afwezige Deniz Pamuk, de vrije trap van Robin Zwartjes tot corner te verwerken. Kort daarna toch een doelpunt voor Den Hoorn maar de rake kopbal van Tjebbe Baggerman werd, op advies van zijn assistent, niet goedgekeurd door scheidsrechter Hornes. Zo bleef het 0-0 bij rust.

In de 2e helft, met Dominique Ariës en Abdelhak Bojaada als vervangers voor Manz Djoeneri en Joey Kouters, kwam Den Hoorn na zo’n 50 minuten dan toch op voorsprong. De diep gestuurde Chiaro Camarda stuitte in eerste instantie nog op doelman Jason Vis maar in de rebound wist hij toch nog te scoren, 0-1. VELO moest zich herpakken en na een klein uur voetbal kwam de gelijkmaker op het scorebord. Aan de linkerkant kwam de bal voor het sterke rechterbeen van captain Benjamin el Amrani en gedragen door de wind verdween de bal over Den Hoorn-doelman Erwin van der Windt hoog in de verre hoek, 1-1. In het laatste fase van de wedstrijd, met bij VELO Erik Letsch nog als vervanger voor Rens van Paasen, doelpogingen aan beide kanten maar zonder succes. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel maar ruim in de extra tijd kwam de bal op een assist van Mike Das voor de voeten van Vince van Egmond die met een strakke uithaal de Den Hoorn-doelman kansloos liet en daarmee VELO de 2-1 zege bezorgde.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hornes, prima wedstrijd, grote blijdschap bij VELO waarin de vrijgesproken Mart Dubbeld gekozen werd tot Man of the Match. Den Hoorn was ruim aanwezig in de kantine en probeerde in de 3e helft deze nederlaag te verwerken.

As. zaterdag weer een regionale thuiswedstrijd met Die Haghe als tegenstander. Altijd een lastige tegenstander voor VELO en ook nu zullen de beide teams met volle inzet strijden voor de overwinning.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo Verbraeken