VELO knokt zich naar gelijkspel tegen Roda ’46 op Gran Canaria

Zaterdag 6 januari 2024

VELO verblijft ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft van 3 tot en met 8 januari in Maspalomas op Gran Canaria. Om 10.30 uur vertrok de bus naar Estadio Municipal Eleuterio Valeron El Tablero voor de wedstrijd tegen eersteklasser Roda ’46 uit Leusden. Ook vorig jaar speelde VELO een oefenwedstrijd tegen deze tegenstander en die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In de 5e minuut al een eerste wapenfeit van VELO met een grote kans voor Abel Dries. Helaas leverde dit niet de vroege voorsprong op. Sterker nog, in het half uur erna werd VELO bij vlagen van het spreekwoordelijke “kastje naar de muur” gestuurd door de behendige spelers van Roda ’46.

In minuut twaalf leverde dit al de 0-1 op voor Roda ’46 door een strakke schuiver van de linkermiddenvelder buiten bereik van doelman Jason Vis. VELO kreeg echter ook een goede kans op de 1-1 via wederom Abel Dries (geblokt schot) en ook de rebound van Emiel Rours trof geen doel.

Na een half uur spelen kwam Roda ’46 op 0-2 door een schitterende actie van Fabio Hendriksen waarna hij ook nog eens prachtig afrondde in de rechterbovenhoek. Vijf minuten later wisselde trainer Kevin van der Geest zijn hele middenveld. Erik Letsch, Abel Dries en Irshan Jagbandhan werden vervangen door Storm Verheijen, Abdelhak Bojaada en Vince van Egmond. Dit bracht duidelijk wat meer “gif” bij VELO en daardoor werd het spel tot aan de rust ook wat feller.

Vlak voor rust bracht Jaimy Eicher (ook in de 35e minuut ingevallen voor Jason Vis) redding op een hele grote kans voor de spits van Roda ’46.

In de rust hadden Kevin van der Geest en Peter Hartgring voldoende tijd om de zaakjes weer op orde te maken in de zoekende ploeg. Dit wierp vijf minuten na rust al zijn vruchten af. Een corner van Emiel Rours werd bij de eerste paal verlengd door Rick Das en kon door Storm Verheijen bij de tweede paal worden binnen gewerkt: 1-2.

Na een uur spelen kwam de derde VELO keeper in het veld. Normaliter eerste doelman Deniz Pamuk kwam voor Jaimy Eicher en Ryan Korsuize verving Irshan Jagbandhan. Nog geen twee minuten in het veld voorkwam Deniz Pamuk de 1-3 met een katachtige redding.

In de 70e minuut kwam ook Erik Letsch weer in het veld voor Rick Das. Na drie minuten had hij gelijk een schot op doel, maar dat was een makkelijke prooi voor de Roda ’46 doelman. Het geloof bij VELO op de gelijkmaker was duidelijk groter dan bij de tegenstander. VELO knokte in het laatste kwartier voor de 2-2 en het spel golfde op en neer. Eerst was het de opstomende Mart Dubbeld na een dubbele één-twee met Erik Letsch die helaas niet kon afronden en vijf minuten later zoefde een pegel van Mike Das maar rakelings over het doel van de rood-zwarten.

Het was duidelijk dat centrale verdediger vond dat de gelijkmaker er moest komen, want hij stak regelmatig het veld over richting het vijandelijke doel. In de 85e minuut belandde hij op de linksbuiten positie, werd goed aangespeeld door captain Benjamin El Amrani, speelde zijn tegenstander vakkundig uit en uit zijn voorzet, bewust naar de tweede paal gedraaid, viel de 2-2. Mede doordat spits Rens de Vries naar de bal ging, moest de keeper een keuze maken. Rens raakte de bal niet, waardoor deze in de verre hoek viel. VELO was terecht blij met de gelijkmaker.

Twee minuten voorkwam doelman Deniz Pamuk dat de ploeg uit Leusden alsnog de winst pakte met een sterke redding. Leuk was nog de invalbeurt van doelman Jason Vis als veldspeler voor de moegestreden spits Rens de Vries.

Het bleef in de laatste minuten 2-2 en hiermee kan VELO achteraf tevreden zijn. Goed terug geknokt tegen een sterkte tegenstander, ook uitkomende in de eerste klasse.