Update foto’s|VELO en RKDEO tevreden met puntendeling

Een wedstrijd met twee gezichten met een beter RKDEO in de 1e helft en VELO dat in de 2e helft grotendeels de wedstrijd bepaalde. De doelpunten werden dan ook broederlijk verdeeld over beide helften met een 1-0 voorsprong voor RKDEO bij rust en na 10 minuten in de 2e helft de gelijkmaker, 1-1.

VELO startte goed met enkele gevaarlijke corners en een doelkans voor Abel Dries, op een assist van captain Benjamin el Amrani, maar RKDEO-doelman Huub Koning wist met zijn voet een doelpunt te voorkomen. Joey Kouters kwam net te laat om een voorzet van Abdelhak Bojaada te verzilveren. Daarna nam RKDEO het initiatief over met doelpogingen van vooral Olaf Kramer en Tommy Simonis maar in de afronding ontbrak de juiste richting. Ook VELO-doelman Deniz Pamuk was bij enkele kansen de reddende engel. VELO was bij enkele acties ook nog gevaarlijk maar Storm Verheijen zag, na twee man te hebben gepasseerd, zijn schot over het doel gaan en Joey Kouters vond bij zijn inzet RKDEO-doelman Huub Koning op zijn weg. Rond de 40e minuut kwam RKDEO op een gelukkige wijze op voorsprong. De anders zo solide VELO-verdediger Mike Das kreeg ruzie met de bal waarna Olaf Kramer met een voorzet voor doel Sven van Noppen in staat stelde om eenvoudig de 1-0 op het scorebord te brengen. Op slag van rust nog een doelpoging van de Nootdorpers via Thomas Aangenendt maar de inzet werd fraai geplukt door VELO-doelman Deniz Pamuk.

In het begin van de 2e helft een eerste doelkans voor RKDEO maar Tommy Simonis zag zijn inzet, op aangeven van Irian Boeschoten, voorlangs naast het doel gaan. Rond de 56e minuut wist VELO de stand gelijk te trekken. Na goed doorzetten van Benjamin el Amrani was het Rens de Vries die de voorzet in het doel schoot, 1-1. Enkele minuten later leek RKDEO weer op voorsprong te komen via Jazz Vermeer maar scheidsrechter Noordhoek honoreerde het, in de ogen van geheel RKDEO onterechte, vlagsignaal wegens buitenspel, dus geen doelpunt.

VELO pakte de draad weer op en uit meerdere aanvallen ontstonden er ook meerdere doelkansen. Rens de Vries, Dominique Ariës (ingevallen voor Emiel Rours), Vince van Egmond (ingevallen voor Irshan Jagbandhan), Joey Kouters, Erik Letsch (ingevallen voor Dominique Ariës) en Abdelhak Bojaada zagen hun pogingen naast of over het doel gaan, geblokt door een verdediger of gestopt door RKDEO- doelman Huub Koning. En als je zelf niet scoort dan zou de tegenstander dat wel eens kunnen doen maar gelukkig voor VELO wist RKDEO in de extra tijd bij enkele counters ook niet meer te scoren.

Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een gelijkspel en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Noordhoek konden beide teams wel leven met deze uitslag.

As. zaterdag speelt VELO thuis tegen SV Nootdorp dat met een ruime 5-1 overwinning de hatelijke 0 punten kon wijzigen in drie punten. SV Nootdorp is nog wel hekkensluiter en zal met veel vertrouwen op jacht gaan naar de volgende zege. VELO is dus gewaarschuwd.

Redactie: Louis de Letter