VELO eenvoudig langs Hellevoetsluis

Na de winst op Westlandia (zat) had VELO in deze bekerwedstrijd geen enkele moeite met 2e klasser Hellevoetsluis. Na een 0-4 ruststand werd het uiteindelijk een gemakkelijke 1-7 overwinning voor VELO met hoofdrollen voor Joey Kouters en Ricky van Mierlo.

VELO pakte vanaf de start het initiatief maar de eerste doelpogingen van Ricky van Mierlo en Irshan Jagbandhan waren nog niet succesvol. In de 8e minuut kwam er wel beweging op het scorebord. Een verre pass van Reinier Maartense over de verdediging van de gastheren werd door Ricky van Mierlo met de borst gecontroleerd waarhij hij fraai de bal over de uitkomende doelman in het lege doel kon schieten, 0-1. Enkele minuten later wederom een grote kans voor Ricky van Mierlo maar deze keer ging zijn inzet over het doel. VELO bleef doordrukken met na een kwartier wel succes. Na een diepe bal van wederom Reinier Maartense kon Ricky van Mierlo de bal breed leggen op Joey Kouters die vrij voor een leeg doel de 0-2 kon noteren. Na 20 minuten moest Tony van den IJssel zich met een blessure laten vervangen door Max Spilker. VELO ging door met een inzet van Ricky van Mierlo, op aangeven van Joey Kouters, in het zijnet en een doelpunt van Joey Kouters, 0-3, weer op aangeven van Ricky van Mierlo. Een doelpoging van Mo Özdemir ging naast het doel en Irshan Jagbandhan schoot op de paal. Op slag van rust zorgde Ricky van Mierlo met zijn 2e doelpunt voor de 0-4 na een slim hakballetje van Joey Kouters.

In de 2e helft, met Lars de Jong voor Mo Özdemir, nam VELO met die ruime voorsprong wat gas terug maar ging ook slordig voetballen met nogal wat verkeerde passes. Hellevoetsluis wist zelfs nog te scoren via een afstandschot van Brendon Jansen, 1-4, maar verder liet VELO het niet komen. VELO herpakte zich weer en er volgden nog meer doelpunten. Een vrije trap van Lars de Jong werd half gekeerd door de doelman waarna Joey Kouters, op aangeven van Ricky van Mierlo, zijn 3e doelpunt scoorde en VELO op 1-5 bracht. Na een blunder van de doelman zorgde Joey Kouters met zijn 4e doelpunt voor de 1-6. In het laatste kwartier mochten Rens de Vries en Roderick Meinema ook nog in het veld komen voor Ricky van Mierlo en Mike Das. Op aangeven van Joey Kouters was het Roderick Meinema die met een pegel de eindstand bepaalde, 1-7.

VELO gaat door naar de knock out fase van de beker met in principe een volgende wedstrijd op zaterdag 22 oktober.

Zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen VUC dat is overgekomen van de zondag. Beide teams willen natuurlijk een goede start dus het zal zeker een spannende wedstrijd worden.

Redactie: Louis de Letter
    Foto’s: Theo Verbraeken