Veerman bezorgt ADO Den Haag in Kerkrade een punt tegen Roda JC

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek bij de nummer twee in de KKD, Roda JC. De Hagenaars kwamen tweemaal op achterstand maar Henk Veerman bezorgde met twee doelpunten de bezoekers toch nog een punt.

Vooraf

Roda JC is dit seizoen in eigen huis ijzersterk. Geen enkele ploeg pakte dit seizoen zoveel punten  thuis als de ploeg van trainer Bas Sibum. Van de 42 punten die de ploeg voor aanvang van deze wedstrijd thuis kon halen, werden er 35 gepakt.

Geen Jort van der Sande

Het meest opmerkelijke vooraf was dat de aanjager achter Henk Veerman, Jort van der Sande, niet in de basiself stond. De Brabander werd vorige week in de  thuiswedstrijd tegen Jong Ajax al na 41 minuten gewisseld. Een wissel die hij niet had zien aankomen zo liet hij weten voor de camera van HTS.

1e Helft

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Na een klein kwartier loste Václav Sejk een schot maar voor deze poging hoefde doelman Nick Marsman niet in actie te komen. Een paar minuten later was het diezelfde Sejk,  die na een razendsnelle uitval van de Limburgers, na een passeractie vrij baan had naar het Haagse doel. Gelukkig werd het schot van de aanvaller gekraakt en was de bal een prooi voor Marsman. De eerste speldenprik van de bezoekers was na een klein half uur. Lasse Vigen Christensen  nam een hoge voorzet van Bart van Hintum vol op de pantoffel maar deze poging leverde verder niets op.

Strafschop

Een paar minuten later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Matteo Waem vloerde Arjen van der Heide in de zestien en scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip. Walid Old-Chick zette zich achter de bal en verraste Marsman door zonder aanloop de 1 – 0 tegen de touwen te schieten.

Gelijkmaker

Vlak voor rust was het topscorer Henk Veerman die na een goed lopende Haagse aanval de bal kreeg aangespeeld van Lasse Vigen en vervolgens zijn directe tegenstander uitkapte en de bal in de verre hoek achter doelman Calvin Raatsie tegen de touwen schoot: 1 – 1. Met deze score zochten de ploegen de kleedkamers op.

Met dezelfde 22 spelers werd de wedstrijd weer hervat. Na een klein uur werd Enrique Peňa aangespeeld die op de rand van de zestien de bal akelig nauwkeurig in de bovenhoek achter Marsman plaatste en de thuisploeg weer op voorsprong zette: 2 – 1.

Veerman doet het weer

Nog geen vijf minuten later was het opnieuw de Haagse ‘paling’ Veerman, die na een uitstekende steekpass van Daryl van Mieghem, de de stand weer gelijk trok: 2 – 2. Voorde Volendammer betekende dat zijn 19e doelpunt in de competitie.

Kansen en mogelijkheden

In het verdere verloop van de wedstrijd waren er kansen en mogelijkheden voor beide ploegen. Ondermeer Rodney Kongelo was dichtbij de 3 – 2 maar hij zag zijn inzet in de zestien net over het doel van de bezoekers verdwijnen. Ook de Hagenaars kregen vijf minuten voor de negentig minuten nog de ultieme kans om nog de drie punten te pakken. Veerman profiteerde van balverlies in de zestien van de thuisploeg om uit te halen. Maar tot opluchting van het thuispubliek belandde de bal naast het doel.

Rode kaart Klas

In de 7e minuut van de blessuretijd kreeg invaller Dhoraso Klas nog de rode kaart voorgehouden na een ‘vermeende’ elleboogstoot.

Spanning neemt toe in de KKD

Met nog negen wedstrijden te gaan neemt de spanning in de bovenste regionen van de KKD steeds meer toe. ADO staat nog steeds derde met 1 punt achterstand op de nummer twee Roda JC. Door de winst van FC Dordrecht (maandag de tegenstander in het Bingoal Stadion) en van FC Groningen voelen de nummers twee en drie nu de hete adem in de nek in de strijd om de tweede directe promotieplaats.

Karakteristieken

Roda JC – ADO Den Haag :
2 – 2  (1 – 1)

Scoreverloop : 32e min. 1 – 0 Ould-Chikh (p), 41e min. 1 – 1 Veerman, 58e min. 2 – 1 Peňa, 61e min. 2 – 2 Verman

Gele kaarten : Sejk, didden (Roda JC), Che (ADO Den Haag)

Rode kaart : Klas (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Dennis Higler

Toeschouwers : 13.153

Opstelling Roda JC : Raatsie, Müller, Röseler, Didden, Reith, Kongolo, Beerten, Peňa (88/Daneels), Ould-Chikh, v.d.Heide (90+8 Bangura), Sejk (72/Schmid)

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, v.Hintum (63/Koudossou), Waem, Derijck, Che, Vlak, Sürmeli, Christensen (81/Klas), v.Mieghem (90+3 v.Wolfgang), Schalk (81/v.d.Sande), Veerman

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl