Vanuit SV Erasmus oogpunt | Erasmus speelt knap gelijk bij koploper GDA

Vandaag stond er een zware uitwedstrijd op het programma, tegenstander was namelijk GDA, de koploper in onze competitie.

Erasmus moest het vandaag doen zonder de betrouwbare goalie Tim, Jordy zou zich in deze wedstrijd ontpoppen als net zo betrouwbare vervanger.

GDA trok vanaf het beginsignaal het initiatief naar zich toe maar het ontbrak de Loosduiners aan een goede eindpass waardoor echt goede kansen niet werden gecreëerd. Dat was mede te danken aan onze laatste linie die zeer geconcentreerd hun tegenstanders tegemoet traden. Ook de overige linies deden hun werk naar behoren en langzaam kantelde de wedstrijd. Erasmus kwam meer in balbezit en wist steeds meer gevaar te stichten.

In de 26e minuut een corner voor Erasmus. De bal werd prima ingekopt maar kon door de GDA-defensie nog gekeerd worden, de rebound van Erasmus belandde op de lat maar de terug stuiterende bal kon door Abbas ingekopt worden. In de restant van de eerste helft bleef Erasmus het beste van het spel houden en de 0-2 zat er op dat moment zeker in. Een goede aanval middendoor was de grootste mogelijkheid, Kasper kreeg de bal echter net niet goed mee en zo klonk het rustsignaal bij een 0-1 voorsprong voor Erasmus.

Na de rust liet GDA meer zien waarom zij de koploper zijn, de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de Erasmus-helft. Maar ook in de 2e helft was het verzet van Erasmus groots. Met veel inzet werd de tegenstander tegemoet getreden en GDA had weer grote moeite om zich naar kansrijke situaties te spelen. Het grootse gevaar kwam uit dode spelsituaties maar Erasmus hield ook in deze situaties stand.

In de 70ste minuut kreeg GDA toch hun,  op dat moment verdiende,  gelijkmaker al had deze goal eigenlijk niet mogen vallen. Een overtreding op een uitverdedigende Erasmiaan werd niet bestraft en GDA kreeg vanuit dezelfde spelsituatie wel een vrije trap mee. Deze vrije trap werd goed voorgegeven en uit de scrimmage die volgde kon GDA binnenschieten.

GDA ging hierna volop ten aanval, Erasmus ving goed op en wist uit verschillende counters toch nog enkele kansjes uit te spelen maar werd niet meer doeltreffend.

Ook GDA wist niet meer te scoren en zo eindigde deze leuke, spannende maar vooral sportieve wedstrijd in een 1-1, gezien de hele wedstrijd een toch wel logische puntendeling.

Een uitstekend resultaat behaald door prima inzet en zeker de eerste helft goed voetbal waardoor de felicitaties wel op hun plaats zijn.

Volgende week krijgt Erasmus Quick op bezoek, aanvang 14.30 uur.

Bron: SV Erasmus