Vanuit Sportclub Monster oogpunt | Sportclub Monster scoort een driepunter aan de Brasserskade

Dit weekend een bezoek aan DHC uit Delft, opgericht in 1910 tussen V.V. Delfia en V.V. Hollandia. Begonnen aan de Buikwatersloot (de waterverbinding naar Den Hoorn/ Westland) en enkele jaren later verhuisd via de Laan van Vollering om in 1960 te belanden op de iconische Brasserkade. De club was jaren toonaangevend in onze regio, maar de laatste jaren op pijnlijke wijze afglijdend richting de afgrond. Gelukkig stond “John de behanger uit Swansea” op met consorten om deze voetbal mastodont van de ondergang te redden, hiervoor chapeau. De club met mooie zwarte shirt met groene baan en witte broek. Een schraal contrast tegen het afschuwelijke SC Monster uittenue. Iedere keer neig ik om de wastas te vragen om vervolgens de kleding lekker tussen de bonte/zwarte was te stoppen en vervolgens extra heet en lang in de droger te stoppen, iets wat de kledingleverancier te pas en te onpas de club toewerpt als er geklaagd wordt over de povere kwaliteit.

De wedstrijd begon sterk. Jesper Warbout brak na 2 minuten al door maar Youri Thorig trok  aan de noodrem ten koste van een gele kaart. 12 minuten later was het raak. Jordi van Maanen onderschepte een bal tussen de verdediger en de keeper werd naar buiten gedreven en zette vervolgens voor zodat de altijd goed positie kiezende Jesper Warbout strak kon inkoppen. DHC kwam beter in de wedstijd met in de 33e minuut de grootste kans van Kubilay van Oosten, het enige positieve moment om vervolgens de gehele wedstrijd alleen nog de enkels van Bink den Brabander te raken. In de 45e minuut breekt Jesper Warbout wederom door en Youri Thorig moet wederom aan de noodrem trekken wat hem door de goed leidende scheids, voorzien van Jugendstijl kapsel en snor een opzienbarende verschijning is, rood opleverde.

De tweede helft. In de 49e minuut komt een voorzet van Jesper Warbout bij Thijme van der Arend geheel vrij maar neemt de bal te gehaast en schiet hoog over. In de 56e minuut komt Kirill Slutskyy voor good-old Bryan Hogervorst. Monster wordt wat slordiger en DHC wordt dreigender in de omschakeling. In de 70e minuut komen Michiel van den Bos en Ramon Bruers erin voor Jesper Warbout en Bo Olsthoorn, DHC wisselt ook ander schoppertje Sinan Ocal voor spits Jordan Leite Lopes. Deze spits bracht dreiging en snelheid in het DHC spel. In de 74e minuut na een uitgespeelde aanval over rechts schiet Youri Riepe in bijna leeg goal op een aanwezige verdediger. 2 minuten later zorgt in een goede omschakeling Jordan Leite Lopes knap de 1-1 binnen. Monster moet aan de bak, want puntverlies tegen 10 man van de nummer 11 mag ons niet meer gebeuren. Bij een corner komt Michiel van den Bos hoger dan de verdediging en kopt schitterend de 1-2 binnen. Het slotakkoord was wellicht nog fraaier. DHC zette aan voor een ‘alles of niets-offensief’ en nu was Monster succesvol in de omschakeling. Kirill Slutskyy kwam in balbezit, draaide naar de van links opkomende Youri Riepe die op zijn beurt Bink de Brabander bediende. Het verrot geschopte werkpaard speelde niet zijn beste wedstrijd maar werkte perfect af en haalde zijn gram op zijn tegenstander. DHC heeft eigenlijk een goede ploeg en zullen moeten strijden om uit de gevarenzone te komen, iets wat in deze klasse geen abc is. Ik wens alles wat DHC is veel succes in deze strijd, want het is geweldig om in het iconische stadion aan de Brasserskade mogen te spelen.

Redactie: Rob de Groot