Terugblik Landelijke Divisies. Scheveningen en Quick nog altijd met lege handen. Zeges voor HBS en RKAVV. FC ‘s-Gravenzande pakt punt in blessuretijd. DSO en Westlandia onderuit

Jack’s League (2e Divisie):

Scheveningen staat ook na de tweede speelronde nog met lege handen. Waar vorige week met 1-2 werd verloren van Spakenburg, was ditmaal topploeg Quick Boys veel te sterk: 5-1.

Bij rust keek de ploeg van trainer John Blok al tegen een 3-0 achterstand aan door doelpunten van Sem (2) en Levi van Duijn. Direct na rust deed Scheveningen iets terug via Mike de Niet: 3-1. Het slotakkoord was echter weer voor de thuisploeg. Danny van den Meiracker en Ravelino Junte wisten het net te doen bollen.

3e Divisie B:

Quick begon de competitie vorig weekeinde met een ontluisterende nederlaag op eigen veld tegen HSV Hoek: 1-6. Ook in de tweede speelronde werd er niet gewonnen. SteDoCo was nipt te sterk: 2-1.

Het was zaterdag wel een hele zure nederlaag voor Quick bij SteDoCo. De winnende treffer van de thuisploeg viel pas ver in blessuretijd. Quick begon niet eens onaardig en kwam via Thomas van Haaften zelfs op een 0-1 voorsprong. Uiteindelijk bleek SteDoCo toch iets sterker: 2-1.

TOGB, dat de eerste competitiewedstrijd ook verloor, wil zich zondag herpakken op bezoek bij VV Gemert.

4e Divisie B:

Wisselende resultaten van onze regioploegen tijdens de seizoen ouverture in de 4e Divisie B.

HBS won op bezoek bij SC Feyenoord: 0-1. Het enige en dus winnende doelpunt viel al in de eerste helft. Luca van Leeuwen zette HBS op een 0-1 voorsprong. Thomas van Waesberge kreeg zo’n 25 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart voorgeschoteld, dus rood. HBS hield in het restant van de wedstrijd knap stand met een man minder.

Ook RKAVV begon het nieuwe seizoen met een nipte zege. Op eigen veld versloegen de Leidschendammers Smitshoek: 1-0. Nick Gardenier werd matchwinner. In de 36e minuut van de wedstrijd schoot hij vanuit de draai de bal in de onderhoek.

FC ’s-Gravenzande speelde op bezoek bij ASWH met 2-2 gelijk. Bij rust keek ’s-Gravenzande tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Bradley Tuinfort. In de 66e minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte door een doelpunt van Frank Broos: 1-1. In de 90e minuut nam de thuisploeg weer de leiding na een doelpunt uit een scrimmage. ’s-Gravenzande rechtte nog eenmaal de rug en dat resulteerde in de 2-2 van Roy van Beek in de blessuretijd.

DSO en Westlandia begonnen beiden met een nederlaag aan de competitie. Het Zoetermeerse DSO, gepromoveerd uit de 1e klasse, verloor op bezoek bij Zwaluwen Vlaardingen nipt met 1-0. Poortugaal bleek te sterk voor Westlandia: 2-1. Na een 2-0 achterstand zorgde Sergi Roeleveld in de 86e minuut voor de aansluitingstreffer, maar Westlandia kreeg de gelijkmaker er niet meer in.

Volgende week zondag, 3 september, staat er direct een spannende derby op het programma. Om 14.00 uur in Naaldwijk: Westlandia – RKAVV.

VV LRC Leerdam VV Heerjansdam3 – 3
 SV Poortugaal RKVV Westlandia2 – 1
 RVVH VV Capelle0 – 1
 VV Zwaluwen V SV DSO1 – 0
 Nieuwenhoorn VOC4 – 0
 SC Feyenoord HBS0 – 1
 RKAVV VV Smitshoek1 – 0
ASWH FC ‘s-Gravenzande2 – 2