Terugblik Landelijk zondag. Quick nipt onderuit tegen kampioen ADO’20 (3e Divisie B). RKAVV schakelt HBS uit in titelrace (4e Divisie A)

3e Divisie B:

De reeks van zeven ongeslagen wedstrijden voor Quick is zondag stopgezet door kampioen ADO’20. Quick ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen de Heemskerkers.

Bij rust keek Quick tegen een 0-1 achterstand aan. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong. Vijf minuten voor tijd maakte Joshua Emegha de aansluitingstreffer voor Quick, maar daar bleef het bij: 1-2. Desondanks gaat Quick nog altijd aan de leiding in de derde periode.

TOGB speelde zondag met 2-2 gelijk op bezoek bij OSS’20. Dean Zandbergen en Anthony Slierendrecht scoorden voor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs.

4e Divisie A:

RKAVV heeft HBS uitgeschakeld in de race om de titel. De regioderby eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. Lange tijd leek het erop dat HBS aan de haal ging met de drie punten, maar RKAVV draaide dit in de blessuretijd van de wedstrijd resoluut om.

RKAVV begon goed en kwam na 25 minuten voetballen op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Remco Overdevest werd door een verdediger van HBS in eigen doel gewerkt. Na ruim een half uur spelen kwam HBS via Niels van Pelt weer op gelijke hoogte: 1-1. Een minuut of zeven na rust nam HBS brutaal de leiding via Ilias Kariouh: 1-2. In de 90e minuut benutte Xavier Akinrinbola een strafschop en bracht RKAVV weer naast HBS: 2-2. Ver in blessuretijd maakte Zakaria Amrani er ook nog eens 3-2 van voor RKAVV.

Hoogeveen (1-4 bij SJC) en Purmersteijn (2-3 bij De Zouaven) wonnen ook. HBS is uitgeschakeld in de titelrace. Deze gaat nu verder tussen Hoogeveen, Purmersteijn en RKAVV. Hoogeveen is koploper. Met nog twee duels te gaan staan Purmersteijn en RKAVV op een achterstand van twee punten.

Westlandia kwam zaterdag al in actie. De Naaldwijkers wonnen op eigen veld met 2-0 van Alphense Boys. De doelpunten werden netjes verdeeld over beide speelhelften. Jeremy van Uunen en Dinand Kuhn scoorden voor Westlandia.