Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Scheveningen ruim onderuit bij ADO’20. Barendrecht – Quick gestaakt (’75) bij stand 0-1. Koploper RKAVV boekt ruime zege. DSO pakt eerste punt. FC ‘s-Gravenzande ruim onderuit bij Poortugaal

Jack’s League (2e Divisie):

Scheveningen had na twee nederlagen op rij eindelijk een zege te pakken in Jack’s League. Zaterdag, in speelronde vier, ging het weer mis voor de ploeg van trainer John Blok.

Bij rust keek Scheveningen slechts tegen een 1-0 achterstand aan bij ADO’20. In de tweede helft ging het echter mis voor de gasten. In de 57e, 70e en 78e minuut was de thuisploeg trefzeker en stond Scheveningen pardoes met 4-0 achter. Vlak voor tijd zorgde Delano Gouda voor de eretreffer namens Scheveningen: 4-1.

Volgende week zaterdag, 16 september, ontvangt Scheveningen De Treffers op Houtrust.

3e Divisie B:

Quick speelde dit weekeinde op zaterdag. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan moest uit naar Barendrecht. TOGB komt pas zondag in actie. Uit tegen Baronie.

Na een 0-0 ruststand in Barendrecht nam Quick halverwege de tweede helft leiding. Joshua Emegha scoorde: 0-1. In de 75e minuut viel de scheidsrechter geblesseerd uit. En er was geen vervanging voor handen. Waardoor het duel een kwartier voor tijd definitief gestaakt werd. Pech voor Quick. Want de ploeg had hier zaterdag graag drie punten gepakt.

4e Divisie B:

RKAVV gaat gewoon door met winnen! Zaterdag werd Nieuwenhoorn aan de zegekar gebonden: 3-6. De Leidschendammers hebben nu 9 uit 3. Remco Overdevest en Nick Gardenier waren beiden tweemaal trefzeker voor RKAVV. De andere twee treffers kwamen op naam van Xavier Akinrinbola en Nasredine El Moussaoui.

DSO pakte het eerste punt van dit seizoen. Uit bij SC Feyenoord werd, na een 3-0 achterstand, knap met 3-3 gelijk gespeeld. Bij rust keek DSO tegen een 2-0 achterstand aan. Een kleine zes minuten na rust werd het zelfs 3-0 voor Feyenoord. Een half uur voor tijd zorgde Joep Roovers voor 3-1. Acht minuten voor tijd maakte DSO het weer wat spannender. Delano de Rooij zorgde voor 3-2. In de 88e minuut kreeg DSO een strafschop. Deze werd benut door Joep Roovers, die daarmee zijn tweede van de wedstrijd maakte.

FC ’s-Gravenzande ging op bezoek bij Poortugaal. Bij rust keek ’s-Gravenzande tegen een 2-0 achterstand aan. Direct na rust werd het zelfs 3-0. In de 72e minuut kon Frank Broos scoren voor de gasten, maar hij faalde jammerlijk vanaf elf meter. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Zondag om 14.00 uur staat de regioderby HBS – Westlandia op het programma.

VV LRC Leerdam VV Smitshoek2 – 2
 Nieuwenhoorn RKAVV3 – 6
 SV Poortugaal FC ‘s-Gravenzande3 – 0