Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Scheveningen, Quick en FC ‘s-Gravenzande boeken ruime zeges. RKAVV terug aan kop. DSO pakt eerste driepunter van het seizoen

Betnation Divisie (2e Divisie):

Scheveningen heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door uit bij Jong Sparta Rotterdam met 1-2 te winnen. Door deze overwinning stijgt Scheveningen naar plek negen in de Betnation Divisie.

Al na vijf minuten spelen kreeg de thuisploeg een strafschop. Maar deze werd gekeerd door Sven van der Maaten. In de 26e minuut kreeg Scheveningen een strafschop. Deze werd wel benut. Delano Gouda zette Scheveningen op een 0-1 voorsprong in Rotterdam. Vlak voor rust kwam Jong Sparta weer op gelijke hoogte via Jay de Haan: 1-1. Direct na rust kwamen de gasten weer op voorsprong. Ditmaal was het Kevin Gómez-Niëto die doel trof: 1-2. Scheveningen hield stand en won dus met 1-2 bij Jong Sparta.

3e Divisie B:

Quick heeft zaterdagavond prima zaken gedaan. Door met 1-4 te winnen bij OJC Rosmalen, komt de ploeg van trainer Paul van der Zwaan wat los van de onderste regionen.

Na een 0-1 voorsprong in de eerste helft, door een doelpunt van Enzo Huntink, moest Quick vlak voor rust de gelijkmaker incasseren: 1-1. Maar toch ging Quick door een doelpunt van Thomas van Haaften nog met een voorsprong de rust in: 1-2. Rond de 75e minuut zette Ricky van Mierlo Quick op 1-3 en in de 84e minuut zette Thomas van Haaften de 1-4 eindstand op het bord.

TOGB komt zondag in actie. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs speelt dan om 14.30 uur uit tegen Groene Ster.

4e Divisie B:

Het was zaterdag de dag van de regioderby’s. FC ’s-Gravenzande tegen Westlandia en HBS tegen DSO. Alleen RKAVV speelde geen derby.

Het Leidschendamse RKAVV speelde zaterdag uit tegen RVVH in Ridderkerk. RKAVV won uiteindelijk met 1-2 door treffers van Yani Bouras en Tom Plezier. Koploper Zwaluwen Vlaardingen ging verrassend met 1-2 onderuit tegen Smitshoek. Waardoor RKAVV nu samen met Zwaluwen Vlaardingen en Poortugaal (won met 3-2 van Capelle) koploper is.

FC ’s-Gravenzande won ruim van Westlandia: 3-0. Al na 9 minuten spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een goal van Frank Broos. Pas in de 86e minuut werd het 2-0 via een doelpunt van Bram Sommeling. Frank Broos bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-0.

Vlak voor rust scoorde DSO tweemaal tegen HBS. De 0-1 viel uit een strafschop. Direct daarna werd het 0-2. Na de rust kwam HBS met tien man te staan na een rode kaart voor Jedsel Markes. HBS kreeg kort hierna een strafschop, maar deze werd gestopt door de doelman van DSO. De strafschop mocht overgenomen worden, maar ditmaal ging de bal huizenhoog over. Toch maakte HBS via Sem Reuser nog de aansluitingstreffer: 1-2. Maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer. HBS zakt na een prima begin terug op de ranglijst. DSO pakte zaterdag haar eerste overwinning dit seizoen.

Foto’s: Remco van Oosterom

VV LRC Leerdam Nieuwenhoorn1 – 0
 SV Poortugaal VV Capelle3 – 2
 RVVH RKAVV1 – 2
 VV Zwaluwen V VV Smitshoek1 – 2
 FC ‘s-Gravenzande RKVV Westlandia3 – 0