Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Scheveningen pakt punt tegen AFC (Betnation Divisie). TOGB verslaat Kloetinge (3e Divisie B). FC ‘s-Gravenzande en Westlandia pakken overwinning (4e Divisie B)

Betnation Divisie (2e Divisie):

Scheveningen heeft zaterdag in eigen huis een punt gepakt tegen het Amsterdamse AFC: 1-1. Bij rust keek Scheveningen nog tegen een 0-1 achterstand aan. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een strafschop die werd benut door Ian van Baalen: 1-1. Scheveningen zag Kozakken Boys, Excelsior Maassluis én FC Lisse verliezen. Waardoor de ploeg van trainer John Blok nog altijd op een veilige stek staat.

3e Divisie B:

TOGB won zaterdag in eigen huis met 2-1 van Kloetinge en passeerde die club op de ranglijst. Bovenin blijft het ook ongekend spannend tussen Barendrecht en SteDoCo. Beide ploegen wonnen met 0-2 en Barendrecht blijft lijstaanvoerder met drie punten voorsprong.

Quick komt zondag in actie. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan speelt dan om 14.00 uur uit tegen hekkensluiter Baronie. Bij winst blijft Quick koploper in de derde periode.

4e Divisie B:

FC ’s-Gravenzande houdt dankzij een 3-2 overwinning op Heerjansdam voorlopig de tweede plaats achter koploper ASWH vast. Bij rust keek ’s-Gravenzande nog tegen een 0-2 achterstand aan. Pas vijf minuten voor tijd maakte Stefan Bruijn de aansluitingstreffer: 1-2. In de drie minuten daarna scoorde de thuisploeg nog tweemaal: 3-2. Wederom Stefan Bruijn en Sil van Ooijen met de winnende treffer maakten de doelpunten.

Westlandia deed op bezoek bij RVVH goede zaken: 0-3. Bij rust stond Westlandia al met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Desley Bransen. In de tweede helft zorgden Mark van der Zalm en Dinand Kuhn voor een 0-3 eindstand. Westlandia is zo hard op weg naar rechtstreekse handhaving. RKAVV heeft grotere problemen. Zaterdag speelden de Leidschendammers met 1-1 gelijk bij SC Feyenoord. Een belangrijk punt voor RKAVV, dat weg wil blijven van de onderste plaatsen. De voorsprong op RVVH is drie punten.

Hekkensluiter DSO verloor op eigen veld met 0-3 van Capelle. De Zoetermeerders staan laatste en de achterstand op een p/d plek is momenteel vijf punten. DSO heeft ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld. DSO zal de laatste weken van dit seizoen uit een ander vaatje moeten tappen, wil het niet degraderen naar de 1e klasse.

HBS komt zondag in actie. Het speelt dan om 14.00 uur thuis tegen laagvlieger VOC. Een overwinning zou HBS goed uitkomen.

ASWH Nieuwenhoorn2 – 1
 SV DSO VV Capelle0 – 3
 SC Feyenoord RKAVV1 – 1
 FC ‘s-Gravenzande VV Heerjansdam3 – 2
 SV Poortugaal VV Smitshoek1 – 1
 RVVH RKVV Westlandia0 – 3
 VV Zwaluwen V VV LRC Leerdam2 – 1