Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Ruime overwinningen voor Scheveningen, TOGB en FC ‘s-Gravenzande. Westlandia lijkt op dreef. RKAVV lijdt zure nederlaag

Jack’s League (2e Divisie):

Scheveningen haalde uit de eerste vier competitieduels slechts drie punten. Zaterdag stond het duel met De Treffers op de planning. Deze tegenstander haalde al zeven punten.

Scheveningen begon prima. Dat resulteerde na acht minuten al in een doelpunt van Delano Gouda: 1-0. Ruim tien minuten voor rust verdubbelde de thuisploeg de score via Virgil Tjin-Asjoe: 2-0. Na rust ging de ploeg van trainer John Blok gewoon vrolijk verder. Na zes minuten spelen kopte Julian Markvoort Beke de 3-0 tegen de touwen. In de 70e minuut kwamen de gasten met tien man te staan na een rode kaart. Nog geen twee minuten later zorgde Ian van Baalen voor de 4-0. Vlak voor tijd maakte diezelfde van Baalen er ook nog 5-0 van.

Een welkome zege voor de ploeg van trainer John Blok. Volgende week zaterdag, 23 september, hoopt Scheveningen deze lijn voort te zetten. Dan speelt het uit tegen Jong Sparta Rotterdam.

3e Divisie B:

TOGB heeft de smaak te pakken. Zaterdag werd in eigen huis ruim gewonnen van GVV Unitas: 3-0. Bij rust stond de thuisploeg al met 2-0 voor dankzij doelpunten van Leroy Zwarteveld en Youri de Winter. Op slag van rust kwamen de gasten met tien man te staan na een rode kaart. Max Le Fevre bepaalde de eindstand in de tweede helft op 3-0.

Quick, dat het momenteel wat lastiger heeft, komt zondag in actie. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan neemt het dan op eigen veld op tegen Blauw Geel’38.

4e Divisie B:

RKAVV ging zaterdagmiddag verrassend onderuit op eigen veld tegen LRC. De Leidschendammers begonnen goed. Al na drie minuten was het raak via Nick Gardenier: 1-0. Na ruim een kwartier spelen kwam LRC weer op gelijke hoogte: 1-1. Toch liet RKAVV zich niet van de wijs brengen en na 33 minuten voetballen maakte Remco Overdevest er 2-1 van. Op slag van rust stond het weer gelijk: 2-2. Een half uur voor tijd kwamen de gasten uit Leerdam zelfs op voorsprong: 2-3. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg LRC ook nog een strafschop, maar deze werd gemist. Voor RKAVV een zure nederlaag, de eerste deze competitie. Zo ziet RKAVV Zwaluwen Vlaardingen drie punten uitlopen en Poortugaal op gelijke hoogte komen.

HBS maakte vandaag een slechte beurt door met maar liefst 4-0 te verliezen bij regiogenoot FC ’s-Gravenzande. Voor de thuisploeg een welkome zege, de eerste deze competitie. Voor HBS betekent dit de tweede nederlaag op rij, vorige week was Westlandia met 0-1 te sterk. Roy van Beek (2), Frank Broos en Sil van Ooijen scoorden voor ’s-Gravenzande. Wat ’s-Gravenzande zaterdag wel deed, lukte DSO niet. De Zoetermeerders gingen op eigen veld hard onderuit tegen Poortugaal: 1-4. DSO is rode lantaarndrager.

Westlandia deed goede zaken door op eigen veld Nieuwenhoorn te verslaan: 3-2. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci lijkt eindelijk op dreef. Bij rust was de stand nog 1-1. Desley Brandsen had gescoord voor de Naaldwijkers. Zeven minuten na rust zette Freek van Eijk Westlandia op voorsprong: 2-1. Een minuut later zorgde Sergi Roeleveld voor 3-1. 25 minuten voor tijd kreeg Tim van Marrewijk een rode kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Pas in de extra tijd kreeg Westlandia nog een doelpunt tegen, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-2.

VV Heerjansdam ASWH0 – 0
 VV Smitshoek RVVH3 – 0
 FC ‘s-Gravenzande HBS4 – 0
 VV Capelle SC Feyenoord0 – 0
 SV DSO SV Poortugaal1 – 4
 RKAVV VV LRC Leerdam2 – 3
VOC VV Zwaluwen V1 – 9
 RKVV Westlandia Nieuwenhoorn3 – 2