Terugblik Landelijk amateurvoetbal. Quick en HBS lopen tegen nederlaag aan

3e Divisie B:

Quick heeft geen goede beurt gemaakt in het thuisduel tegen het lager geplaatste Baronie. De gasten trokken na 90 minuten voetballen nipt aan het langste eind: 2-3.

Quick begon prima aan het duel met Baronie. Na 22 minuten spelen kopte Ricky van Mierlo de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Op slag van rust kwam Baronie op gelijke hoogte: 1-1. Direct na rust kwam Quick voor de tweede maal deze zondag op voorsprong. Nu was het Jeppe Koater die scoorde: 2-1. Een kwartier voor tijd ging het weer mis voor Quick. Een doelpunt uit een kopbal zorgde voor een 2-2 gelijke stand. Enkele minuten later werd het zelfs 2-3 in het voordeel van Baronie.

Quick ziet Baronie over zich heen gaan op de ranglijst. De ploeg van trainer Paul van der Zwaan staat nu op een teleurstellende veertiende plek. Volgend weekend geen voetbal in de 3e Divisie B. Zondag 29 oktober speelt Quick om 14.00 uur uit tegen hekkensluiter GVV Unitas. TOGB komt dan ook op de zondag in actie. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs speelt dan om 14.00 uur thuis tegen SV AWC.

4e Divisie B:

HBS startte de competitie dit seizoen uitstekend met overwinningen op SC Feyenoord (0-1) en Poortugaal (3-2). Daarna werd er maar liefst viermaal op rij verloren. Waarvan drie regioderby’s. Westlandia (0-1), FC ’s-Gravenzande (4-0) en DSO (1-2) bleken te sterk. Tot slot werd er ook nog met 2-1 verloren van Capelle. Vorige week zaterdag pakte HBS een punt in het thuisduel met Heerjansdam: 0-0.

Zondag moest HBS alweer de vijfde competitie nederlaag van dit seizoen slikken. Het Rotterdamse VOC was met maar liefst 5-2 te sterk. De Haagse voetbalploeg begon nog aardig en kwam in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Niels van Pelt. Maar bij rust stond HBS alweer met 2-1 achter. Een ruime tien minuten na rust werd het zelfs 3-1. Niels van Pelt maakte in de 67e minuut de aansluitingstreffer: 3-2. Maar VOC was voor het einde van de 90 minuten nog tweemaal trefzeker: 5-2. HBS eindigde het duel met tien man. In blessuretijd van de wedstrijd kreeg Kevin Schutte een rode kaart na een grove tackle.

HBS daalt door deze fikse nederlaag af naar de veertiende positie op de ranglijst. Volgend weekend geen voetbal in de 4e Divisie B. Het weekend erna speelt iedereen op de zaterdag (28 oktober).