Terugblik 4e klasse zaterdag. BSC’68 neemt koppositie over van Zevenhoven (4A). PGS Vogel loopt 2 punten uit op BMT (4C). Graaf Willem II VAC houdt vol, maar voelt hete adem IJVV De Zwervers in nek (4D)

4e klasse A:

BSC’68 heeft eindelijk loon naar werken gekregen. De Benthuizenaren wonnen zaterdag, na een 0-0 ruststand, met 2-0 van Hazerswoudse Boys. Jelle Verhoeff en Guido de Peinder scoorden voor het elftal van trainer Abdullah Sari. Zevenhoven kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen NSV’46. Waardoor BSC’68 Zevenhoven passeert op de ranglijst. Met nog 4 duels op de rol, heeft BSC’68 een voorsprong van 1 punt en vanaf nu dus alles in eigen hand.

4e klasse C:

PGS Vogel is 2 punten uitgelopen op BMT. De ploeg van trainer Vita Lorente won dankzij doelpunten van Mario van Duinen en Danny Plugge met 2-1 van VCS. BMT speelde op bezoek bij Erasmus met 3-3 gelijk in een bloedstollend duel. BMT kwam met 2-0 achter, 2-3 voor, maar het slotwoord was voor Erasmus: 3-3. Voor Erasmus waren Aimane Tatou, Mitchel Beijersbergen en Kevin Kajieffa trefzeker. PGS Vogel heeft, met nog 4 duels te gaan, een voorsprong van 8 punten. BMT heeft wel 1 duel minder gespeeld. Deze halen zij aankomende dinsdag, 25 april 2023, in bij Vredenburch. GDA zal deze wedstrijd vol spanning volgen. Bij een gelijkspel of nederlaag van BMT, pakt GDA de 2e periode. Bij een overwinning van BMT komen ze op 5 punten van PGS Vogel en pakken zij de 2e periode.

GDA en DUNO blijven op respectievelijk de 3e en 4e plaats staan. De derby tussen Loosduinen en GDA eindigde in 1-1. Het bleef lang 0-0. GDA kwam 7 minuten voor tijd op 0-1. Maar in de 88e minuut zorgde Gert-Jan Heerema voor een 1-1 eindstand. Loosduinen staat er nog altijd goed voor in de 3e periode. Vredenburch kan er nu wel overheen, maar dan moeten zij eerst winnen van HPSV. Dat duel ging dit weekeinde niet door, HPSV had onvoldoende spelers om een representatief elftal op de been te kunnen brengen. DUNO liet punten liggen in het thuisduel met ODB: 1-1. DUNO kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Yilmaz Dogan: 1-0. Vlak voor rust kwam ODB via Timo Tuin weer op gelijke hoogte: 1-1, tevens eindstand.

ODB blijft door het verlies van VCS bij PGS Vogel nog altijd net boven de streep staan. Quintus liep juist weg van de gevarenzone. Een 1-4 overwinning bij hekkensluiter Semper Altius leverde Quintus 3 hele belangrijke punten op. Sean van der Stap (3) en Dean van der Stap scoorden voor de ploeg uit Kwintsheul. RAS duwde met een 5-0 zege Quick Steps richting de 5e klasse. Quick Steps had goede zaken kunnen doen. De Hagenaars hadden van een rechtstreekse degradatieplek naar een nacompetitieplek kunnen verhuizen, maar staan nu 5 punten bij deze plek vandaan. RAS hoopt door deze belangrijke overwinning uiteindelijk rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voor RAS waren Mucahit Torun (3) en Edwin Sintim trefzeker. Quick Steps schoot de bal ook nog eenmaal in eigen doel.

4e klasse D:

Graaf Willem II VAC blijft winnen. En behoudt hierdoor dus ook de koppositie ten opzichte van IJVV De Zwervers, dat overigens ook won. Graaf Willem II VAC was zaterdag met 0-4 te sterk voor NOC Kralingen. IJVV De Zwervers won met 3-5 bij Bolnes. Met nog 4 duels te gaan heeft Graaf Willem een voorsprong van 2 punten.

FC Zoetermeer won met 2-1 van Ommoord. De Zoetermeerders zijn nog in de race voor de 3e periodetitel. Plek 4 geeft mogelijk ook recht op deelname aan nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Zoetermeer heeft de komende 4 duels dus nog genoeg om voor te voetballen.

Haagse Hout, dat volgend seizoen uitkomt in de 5e klasse zaterdag, verloor met 1-4 van Moerkapelle. Moerkapelle doet hiermee uitstekende zaken en staat voorlopig op een veilige plek op de ranglijst. KSD-Marine verloor met 4-0 van Floreant en staat nog altijd op een rechtstreekse degradatieplek. Het duel tussen SEV en Celeritas werd in de rust gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter bij een tussenstand van 0-0. Het Leidschendamse SEV staat momenteel op een p/d plaats.

SV Bolnes IJVV de Zwervers3 – 5
 BGC Floreant KSD-Marine4 – 0
 VV Groeneweg RCSV Zestienhoven3 – 0
 VV Haagse Hout VV Moerkapelle1 – 4
 NOC Kralingen Graaf Willem II/VAC0 – 4