Terugblik 4e klasse. Stompwijk’92 maakt rampzalige seizoenstart mee. GDA laat concurrentie dichterbij komen. FC Zoetermeer en Vredenburch blijven foutloos

4e klasse A:

Stompwijk’92 maakt een dramatische seizoenstart mee. Zaterdag werd wederom ruim verloren. Ditmaal was Teylingen met maar liefst 4-0 te sterk.

MMO pakte een punt tegen Warmunda: 2-2. Stompwijk’92 daalt daardoor af naar de laatste plaats in 4A. Volgende week zaterdag, 4 november, staat er een cruciale wedstrijd op het programma. Stompwijk’92 speelt dan thuis tegen MMO.

4e klasse C:

GDA heeft haar eerste puntverlies geleden in competitieverband. Op eigen veld verloor GDA met 1-3 van Houtwijk. GDA is na vijf speelronden nog wel altijd koploper in 4C. Wel kwamen GSC ESDO (5-2 winst op SV Zuid West DH), Erasmus (0-4 winst op Quick) en Houtwijk dichterbij. Het duel van BMT bij Madestein ging niet door. BMT heeft één duel minder gespeeld dan GDA, maar evenveel verliespunten.

ODB had bij winst op DUNO op de gedeeltelijke tweede plaats met GSC ESDO kunnen komen. ODB startte goed en kwam via Jordi Mulder in de eerste minuut van de wedstrijd al op een 1-0 voorsprong. DUNO maakte pas in de laatste minuut van de wedstrijd via Tim van Zweden gelijk: 1-1. ODB liet de kans om aan te sluiten met de top dus liggen.

Loosduinen valt dit seizoen vooralsnog tegen. Zaterdag werd op bezoek bij SVH nipt verloren: 2-1. Na een 2-0 achterstand kon Loosduinen in de blessuretijd van de wedstrijd pas iets terug doen via Sinan Mehmedov.

4e klasse D:

FC Zoetermeer en Vredenburch zijn ook na speelronde vijf nog altijd foutloos. Zoetermeer speelde het uitduel met het Rijswijkse Celeritas zaterdag op het eigen sportpark. Het werd een ramp voor de Rijswijkers, die met 10-0 onderuit gingen. Ook Vredenburch won weer. Thuis tegen SEP werd het 4-2.

Ook Maasdijk maakt vooralsnog een prima seizoen mee. Uit bij SEV werd met 0-3 gewonnen. Jack Scholtes scoorde twee keer voor Maasdijk. SEV maakte ook nog een eigen doelpunt. Ook Maasdijk is nog ongeslagen. Maar door een gelijkspel in een eerder duel staat het twee punten achter op koplopers FC Zoetermeer en Vredenburch.

Quintus won zaterdag op eigen veld met 4-2 van Te Werve. Stijn v/d Wel (2) en Rob van Binsbergen (2) scoorden voor de ploeg uit Kwintsheul. Quintus is prima aan het seizoen in 4D begonnen. Het staat na vijf duels op een vijfde plek.

DHL kon op bezoek bij VDL geen potten breken en ging onderuit: 3-1.